Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit mei, 2014 tonen

Paprika en honinggeitenkaas

Het water loopt me nog in de mond als ik eraan denk. Deze geroosterde paprika gevuld met honinggeitenkaas in combinatie met een glas Barbeito Madeira 'Delvino' is een match made in heaven. Bij een wijn-spijsproeverij afgelopen week met Portugese wijn en Portugese tapas (petiscos) heb ik mijn kans schoon gezien om weer wat mensen kennis te laten maken met Madeira, één van mijn favoriete versterkte wijnen van het gelijknamige bloemeneiland. Toen ik de Delvino liet proeven was de eerste reactie best verrast, maar niet bijzonder. Maar in combinatie met dit hapje raakten er een aantal mensen in de wijn-spijsextase. Voor dit recept heb ik één hele grote puntpaprika gebruikt, gekocht bij een Italiaanse delicatessenzaak in Delft (Il Tartufo). Dat maakt veel verschil met de waterige exemplaren die in de supermarkt te vinden zijn. Oven voorverwarmen op 170 graden. Olie verdelen over de bakplaat met wat zeezout. Paprika in stukken snijden en op de bakplaat leggen en nog eens met ol

Powerfood Delicious.

De Delicious. van deze maand gaat over 'powerfood' dus veel gezonde groenten, noten, fruit, smoothies en gezonde voorjaarsrecepten. Mensen die nu wijnabonnee worden kunnen rekenen op het volgende: Bijzondere aspergewijn Frisse witte biologische wijn zonder toegevoegd sulfiet Heerlijke Spätburgunder uit  Rheinhessen Madeira rainwater van Barbeito die ook met enthousiasme vermeld wordt in de wijnrubriek