Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juni, 2014 tonen

Crusted Port proefnotitie

Spaanse blauwschimmelkaas Cabrales, gewikkeld in esdoornbladeren Vorige week tijdens een Port workshop heb ik voor het eerst de Crusted Port van Niepoort zelf geproefd, samen met de groep. Leuk om de reacties te zien. Zoals vaker bij een Vintage Port, ontstaat het enthousiasme pas als er iets te eten bij komt. Zo ook bij deze ongefilterde blend van Vintage 2007 en 2008. Ongekoeld heeft deze Crusted een stevige body en is volzoet als bramenjam, nogal overweldigend. Als er een mooie blauwschimmelkaas bij komt zoals de Spaanse Cabrales die smelt in je mond, dan pas smelten ook de proevers met oh's en ah's. De één achteroverleunend genietend, de ander op het puntje van z'n stoel in verbazing. Mooi is dat. Thuis het restant koel weggezet om het nog een paar dagen/weken goed te houden. Daardoor heb ik gemerkt dat de smaak weer behoorlijk anders is als 'ie koel gedronken wordt. Meer laurierdrop, zwart fruit  en finesse. Met wat overrijpe boerenkaas en vijgenconfitur

Proefagenda 2014

Dit jaar staat er regelmatig een proef-avond op de agenda waarvoor ingeschreven kan worden. We gaan dan met z'n allen aan tafel in een bovenzaaltje van het oudste café van Delft: Bierhuis de Klomp. Onder het mom van een workshop word je eigenlijk vooral lekker verwend met wijn en spijs. Volgende week donderdag 3 juli is de eerstvolgende met zomerse Portugese wijnen van Niepoort vinhos en kleine hapjes die bij de wijn passen. Mooie gelegenheid om weer eens de deur uit te gaan, want de voetballers rusten dan toch uit. Agenda 2014 Donderdag 3 juli 2014 Wijn-spijs workshop Portugese wijn & tapas Vrijdag 19 september 2014 Wijn-spijs workshop Portugese wijn & tapas Vrijdag 17 oktober 2014 Port workshop Meer informatie is hier te vinden  >

Delicious. juli 2014

Bij zo'n zomerse delicious. cover dacht ik vooraf aan veel frisse witte wijnen, maar het komt iets anders uit bij zoveel barbeque gerechten en een hele pagina gewijd aan rosé en een aantal recepten met Prosecco. Dus gaan we lekker op de zomerse rosé toer, maar dan wel van het soort waar je bij het eten van kunt genieten. Ben je geabonneerd op het Smaakboutique delicious. wijnabonnement, dan krijg je deze maand de volgende wijnen: Lagolena Prosecco frizzante. Bestel de ene dag de lekkerste sushi uit jouw stad en drink deze wijn erbij: perfectie. Wat je over hebt kan verwerkt worden in een aantal recepten uit de juli editie. Ollier-Taillefer 'Les Collines' rosé uit Zuid Frankrijk bij de groenteburgers en lange pop-up lunch of bij de tortelloni met kreeftvulling en prosecco-tomatensaus. Felicité Pinot Noir van Wine Matters, lekker gekoeld bij het get together menu met kipkebabs en aubergine met harissa-olie.