De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


vrijdag 30 januari 2015

Portworkshop 6 februari - de lijst

De Port workshop nadert en heeft voldoende deelnemers. Dus volgende week vrijdag gaan we lekker aan tafel om Port in al haar schakeringen te proeven en ik ben alvast begonnen een proeflijst samen te stellen. Want de workshop doe ik regelmatig, maar het is nooit hetzelfde.

We beginnen wèl altijd met de normale (jonge) Ruby en Tawny om de basis aan te geven, maar de rest varieert. Dit keer proeven we onder andere de Senior Tawny (7 years old) naast de LBV 2009 en een 20 years old Tawny Port naast de Vintage Port 1994. Dus steeds een Ruby en Tawny naast elkaar van ongeveer dezelfde leeftijd zodat de verschillen in kleur, geur en smaak goed vergeleken kunnen worden.
En natuurlijk lekkere kazen, notenbrood en chocolade erbij om er goed van te kunnen genieten.

Als je zin hebt gekregen: er is nog plek >;

2 opmerkingen:

  1. Helaas gemist dit! Gelukkig hebben we dit weekend een vriendenavond en dan houden we zelf een mini, niet-professioneel port-proeverijtje.. Chocolade is een goede, had ik zelf niet aan gedacht maar is er vast erg smaakvol bij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Hoe was het? In november weer een kans!

      Verwijderen