De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 1 juni 2015

Mijn zomeruitdaging

Dit jaar staat bij mij in het teken van Portugal. In januari maakte ik de keuze me te gaan verdiepen in Portugese wijnen die me tot nu toe trouwens enorm verrassen in diversiteit en kwaliteit. Een maand later ben ik begonnen met het schrijven van een (e)book over Port. En deze zomer, heb ik besloten, ga ik de Portugese keuken in. Mijn zomeruitdaging is om elke week een Portugees recept te testen en te delen en natuurlijk komt daar steeds een wijn-spijstip bij!

De Toucinho do Céu die ik op de blog Saudades de Portugal vond, staat op mijn verlanglijstje en ik heb de recepten van Tessa Kiros uit 'Piri Piri & sardientjes' alvast ter beschikking.

Voordat de zomer begint moet ik wel op zoek naar piri piri kruiden, bacalhau (gezouten kabeljauw) en chouriço (de Portugese variant van chorizo) want die worden in veel Portugese gerechten verwerkt. Ik heb er alvast zin in. Nu nog de zomer...

7 opmerkingen:

 1. Hé, wat leuk! We willen je het natuurlijk niet te moeilijk maken, maar elke vrijdag hebben we een nieuw Portugees recept. :-)
  Nog steeds op zoek naar typische portugese kookspullen? Laat maar weten als we kunnen helpen (adresjes/tips/webshops, etc)! Geniet van de lekkere wijnen en vergeet vooral de vinho verde niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi! Ik ben geabonneerd op jullie blog, dus die zie ik dan wel langskomen. Portugees servies, waar koop je dat in de buurt van Delft? Of online? Groeten!

   Verwijderen
 2. Geef ons even een seintje als je een lekkere wijn bij een van onze recepten hebt gevonden, dan linken we het recept naar jouw wijnadvies! Wat voor een soort servies zoek je precies? Iets specifieks of gewoon leuke bordjes?
  Groetjes,
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoteltjes/bordjes/schaaltjes. Dat maakt een foto over het gerecht toch meer Portugees.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is zeker waar! Voor Portugese kokbenodigdheden kun je trouwens terecht in Den Haag, bij 'A Pipa' (chourico, bacalhau, piri-piri, etc.
  Kijk voor leuke bordjes bijvoorbeeld eens hier: http://www.deportugees-webshop.nl
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inmiddels heb ik Portugese schaaltjes geshopt bij deportugees-webshop, dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen