De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 29 augustus 2015

Pruimen in portsiroop

Heb je ook een grote oogst van de pruimenboom dit jaar? Dit is een makkelijk recept van Tessa Kiros waar je rustig een kilo of wat in kunt verwerken. In mijn ovenschaaltje van 24 cm breedte ging een pond. Oh ja, een leermomentje van mijzelf: zorg dat je lekker vanille- of kaneelijs in huis hebt, want dat is er erg lekker bij!

Verwarm de oven voor op 200 graden. 500 gram pruimen halveren en ontpitten en met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal leggen (in één laag). Bestrooi met 3 eetlepels fijne kristalsuiker en besprenkel met een eetlepel honing, 2 eetlepels rode port en drie eetlepels water. Doe een klein klontje ongezouten boter op elke pruim (totaal ca. 20 gram). Bak de pruimen 15-20 minuten en bestrooi eventueel met een beetje kaneel.

Laten afkoelen tot het lauwwarm is, dan is het lekker bij een stuk Portugese eiertaart (sericaia) òf bij kaneel- of vanille-ijs. Genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten