De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 12 september 2015

Mixed pickles

Voor de zomeruitdaging heb ik nog een Portugees recept op de wensenlijst staan omdat ik denk dat manlief daarvan gaat spinnen: varkensschouder met pickles. Maar bij het recept staat: 'zoek lekkere pickles'. Dat betekent dus geen piccalilly of augurken, maar ingemaakte groente. Die heb ik niet gevonden. Conclusie: die pickles moet ik zelf maken.

Je kunt voor mixed pickles allerlei soorten groente gebruiken die je lekker vindt, zoals bloemkool, paprika, wortel, ui, broccoli, doperwtjes, bleekselderij.

Zorg voor schone weckpotten die met kokend water omgespoeld zijn. Al mijn weckpotten waren vol, dus ik heb lekker nieuwe potten geshopt bij Kitchen Hugs zodat ik weer even vooruit kan.

Recept:
Maak 750 gram groente schoon en snijd in stukjes. 2-2,5 liter water aan de kook brengen en 120 gram zout toevoegen. Ja, dat is veel. Ik voelde me echt een rebel tegen de zoutarme regering toen ik die hoeveelheid in het water kieperde. Maar het is goed. Echt ;). Doe alle groenten tegelijk in het kokende water en laat dan nog precies 1 minuut koken. Schep de groenten uit het water en laat ze uitlekken, uitwasemen en koud worden (vergiet op een tochtige plek, nĂ­et in de koelkast).

Breng 750 ml inmaakazijn aan de kook en doe 1 takje lavas (maggikruid), een aantal takjes bladselderij en wat blaadjes verse laurier erbij. Zet het vuur laag en laat de kruiden 5 minuten intrekken. Haal de kruiden eruit en laat de azijn nog even goed doorkoken. NB: afzuigkap aan, raam open of in je buitenkeuken doen want de azijndampen zijn niet prettig. Laat de azijn afkoelen met de deksel op de pan in een bak ijswater of op koelelementen. De groenten mogen in de weckpot zodra het is afgekoeld en dan kun je verder afvullen met koude azijn. Bewaar in de koelkast en zet in je agenda over 3 weken een reminder: proeven of opeten! De pickles zijn maximaal 3 maanden houdbaar.

Hoe het smaakt? Geen idee, dat hoor je over een paar weken...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten