Doorgaan naar hoofdcontent

Inschrijfactie Vintage port 2013

Allereerst mijn excuses aan de belastingdienst, want ik had mij voorgenomen aan de administratie te werken zodat ik mijn BTW aangifte zou kunnen doen vandaag, maar deze inschrijfactie heeft echt even voorrang.

De Bioma vintage port 2011 was namelijk in no time volledig uitverkocht. Daarom wil ik mijzelf en mijn klanten nu de gelegenheid geven in te schrijven op de Bioma vintage port VV 2013 om zo mee te profiteren van de inschrijfkorting van 10 tot 21,50 euro per fles!

Toevallig was ik oktober 2013 in de Douro vallei op studiereis en het regende pijpestelen vier dagen lang. Gelukkig had Niepoort zijn schaapjes toen al op het droge. De laatste druiven kwamen 27 september 2013 namelijk uit de wijngaard. De smaak van deze druifjes heeft dus de intensiteit mogen houden zonder verdund te worden met opgezogen water.

En ja, ik heb met mijn voeten oogst 2013 mogen helpen persen, maar níet deze druiven. Mijn man vindt dat een voordeel, de grapjas.

Lees hier meer over de inschrijfactie >


Reacties

Populaire posts van deze blog

Rollade en wijn

Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus.  Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een

Vijgen-blauwekaas met Port

Voor mijn Port workshops heb ik een favoriet hapje dat ik altijd voorzet als het tenminste het juiste seizoen is: rijpe verse vijgen met blauwe kaas. Heel simpel, maar zó lekker en zeker bij een Ruby Port is het echt genieten. In de 100e delicious. stond een receptje voor vijg-blauwekaasspiezen met honing en tijm. Dat klinkt helemaal verrukkelijk en daarom op deze Fortified friday dit recept voor 8-10 spiezen: Snijdt 12 vijgen doormidden en je favoriete blauwe kaas in 24 blokjes. Snij de helften half door en stop daar een blokje kaas in. Rijg steeds 3 gevulde vijghelften per stokje. Bestrijk met 3 el vloeibare honing en bestrooi met tijmblaadjes. Wijn-spijstip: De honing en tijm maken het geheel zachter zoet en rijper, dus meer geschikt bij Tawny Port, een 10 years old Tawny bijvoorbeeld is perfect.

Hoe begin ik een wijnclub?

Altijd al eens een wijnclub willen starten, maar weet je niet waar te beginnen? Hoe begin ik een wijnclub in 8 makkelijke stappen: Kies de clubleden . Een wijnclub bestaat uit ongeveer 8-12 leden, ook afhankelijk van de grootte van de locatie. Begin met een groepje vrienden van 4-6 personen en breidt het dan uit. Bedenk wel, hoe meer mensen, hoe meer communicatie maar ook meer mensen die mee kunnen betalen aan de wijn. Kies iemand die de leiding neemt . Wellicht ben jij de aangewezen persoon omdat je het initiatief neemt, maar de leider is degene die de agenda vult en de gastheer aanwijst voor de verschillende bijeenkomsten. Wees in ieder geval gastheer bij de eerste bijeenkomst. Maak een (online) kalender waarop iedereen kan zien wanneer / waar de wijnclub bij elkaar komt Reken uit wat het kost en wat ieder moet bijdragen. Belangrijk om te weten is dat een beetje goede wijn tussen 8 en 12 euro/fles begint. Zorg ervoor dat iedereen dezelfde bijdrage levert. Je kunt bijvoorb