De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


vrijdag 30 oktober 2015

Wijn bij stoofpotten

Volgens de wekelijkse Libelle-peiling zeggen 8 van de 10 mensen volmondig JA tegen stoofpotten.Heel logisch, want het is natuurlijk heerlijk. Bij mij thuis is het net andersom. Mijn twee kleine mannetjes en de grote blieven het niet. Maar goed, het gaat waarschijnlijk in dit geval ook om 8 van de 10 vrouwen. In ieder geval bedacht ik dat het een goed idee zou zijn een blog te schrijven over wijn bij stoofpotten.

Waar moet je op letten? 

Stoofpotten zijn relatief krachtig op een zachte manier, vol en rijk van smaak en zijn vaak bereid met rijpe kruiden zoals bijvoorbeeld tijm, rozemarijn en laurier. Diezelfde eigenschappen zoek je in de wijn: vol, rijp, krachtig doch zacht en misschien staat er bij de wijn die je bekijkt in de omschrijving dat de geur lijkt op die van laurier, tijm of peper. Dan zit je vaak in de goede richting.

Soms is de stoofpot trouwens verborgen in een hartige taart of onder een dakje van bladerdeeg. In dat geval mag de wijn best iets 'harder' zijn(minder zacht).

Welke wijnen passen goed bij welke stoofpot? 

De ene stoofpot is de andere niet, want welk vlees gebruik je? Gevogelte, rund, zwijn, hert? Of maak je een vegetarische winterstoof? Ik zet er een aantal op een rij, met een specifieke wijnsuggestie. Binnenkort op blog in de categorie Wijn bij stoofpot.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten