De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


vrijdag 29 januari 2016

Delicious februari

De wijnen bij de Delicious winterkost zijn gekozen (vlnr):

Knewitz Riesling vom Kalkfels trocken 2012
Muhr - Niepoort Cuvee vom Berg 2013
en verborgen onder het tijdschrift:
Mouro branco uit Alentejo, Portugal

Duitse Riesling past perfect bij de culinaire Aziatische keuken. 

Knewitz Riesling is gemaakt door Björn en Tobias Knewitz, twee twintigers die van aanpakken weten en met veel plezier prachtige wijnen maken in Appenheim, Rheinhessen. Heerlijk bij de Chinese kip met citroensaus (blz 90 /91) of de raclette met gestoofde zuurkool en ham van Janneke Philippi of in en bij het coverrecept (blz 68).

Mouro branco 2014

Een Portugese witte wijn uit het gebied waar de kurk-eiken groeien: Alentejo. Deze lichte frisse wijn heeft een klein tikje restzoet, hetgeen ‘m ideaal maakt  voor bijvoorbeeld het zalmmenu of bij een krabsalade met avocado.

Muhr – van der Niepoort Cuvee vom Berg 2013

Deze Oostenrijkse blend van Syrah en Blaufränkisch heeft het in zich om een grote glimlach op het gezicht te toveren, zó lekker  en ze past bij ontzettend veel herfst- en wintergerechten. Mij lijkt het bijvoorbeeld heerlijk bij de Gröstl met spek, de gnocchi met truffelpaddestoelen, de kip met linzen, spek en Riesling en boeuf bourgignon.

Wil je ook meegenieten? Kijk eens bij de wijnabonnementen of de gekozen wijnen in de winkel >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten