De wijnen bij de Delicious winterkost zijn gekozen (vlnr):
Knewitz Riesling vom Kalkfels trocken 2012Muhr - Niepoort Cuvee vom Berg 2013
en verborgen onder het tijdschrift:
Mouro branco uit Alentejo, Portugal
Duitse Riesling past perfect bij de culinaire Aziatische keuken.
Knewitz Riesling is gemaakt door Björn en Tobias Knewitz, twee twintigers die van aanpakken weten en met veel plezier prachtige wijnen maken in Appenheim, Rheinhessen. Heerlijk bij de Chinese kip met citroensaus (blz 90 /91) of de raclette met gestoofde zuurkool en ham van Janneke Philippi of in en bij het coverrecept (blz 68).Mouro branco 2014
Een Portugese witte wijn uit het gebied waar de kurk-eiken groeien: Alentejo. Deze lichte frisse wijn heeft een klein tikje restzoet, hetgeen ‘m ideaal maakt voor bijvoorbeeld het zalmmenu of bij een krabsalade met avocado.Muhr – van der Niepoort Cuvee vom Berg 2013
Deze Oostenrijkse blend van Syrah en Blaufränkisch heeft het in zich om een grote glimlach op het gezicht te toveren, zó lekker en ze past bij ontzettend veel herfst- en wintergerechten. Mij lijkt het bijvoorbeeld heerlijk bij de Gröstl met spek, de gnocchi met truffelpaddestoelen, de kip met linzen, spek en Riesling en boeuf bourgignon.Wil je ook meegenieten? Kijk eens bij de wijnabonnementen of de gekozen wijnen in de winkel >
Reacties
Een reactie posten