De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 2 februari 2016

Seizoensfavoriet winter 2016

Seizoensfavoriet

Omdat deze wijn op zichzelf al onweerstaanbaar lekker is en ook bij ontzettend veel herfst- en wintergerechten past, is dit mijn seizoensfavoriet van dit moment. Trouwens niet alleen mijn favoriet, er zijn diverse klanten die de wijn ook ontdekt hebben.

De wijn

Muhr - van der Niepoort Cuvée vom Berg 2013 uit Carnuntum - Oostenrijk is een blend van voornamelijk syrah- en blaufränkischdruiven die geplukt zijn op de lagere delen van de wijngaard op de berg. Wat deze wijn zo bijzonder maakt? De druiven lijken voor elkaar gemaakt te zijn en krijgen twee jaar de tijd om aan elkaar te wennen. Er wordt  gebruik gemaakt van gistcellen die van nature in het gebied voorkomen en dat zorgt voor een unieke smaak. Deze wijn moet je echt geproefd hebben.

Wijn & spijs

Deze wijn blijft zichzelf lijkt het wel, wat je er ook naast zet aan herfst- en wintergerechten. Ideaal bij veel stoofpotten. Maar ook bij de winterkost van de Delicious februari zoals Gröstl met spek, gnocchi met truffelpaddestoelen, kip met linzen, spek en Riesling, bij boeuf bourgignon. Of een canthareltaartje met brie, allemaal lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten