Vervolg op Wijn van de maand mei Dit is het geworden. De kraakverse asperges lekker klassiek klaargemaakt met ei, gerookte zalm (en beenham on the side..), botersaus en krieltjes. Voor het recept van de botersaus heb ik tijdens het koken wat gegoogled en het resultaat was superlekker. Zo handig dat dat tegenwoordig kan. Recept simpele botersaus Het recept van de botersaus is vijf minuten werk: 50 gram roomboter laten smelten. Een flinke eetlepel bloem met een garde erdoor roeren. Twee minuten laten garen. 200-250 ml kippenbouillon erdoor roeren tot het de juiste dikte heeft, nog even aan de kook brengen/houden en op het laatst wat bieslook erbij doen. Aspergewijn? De proef op de som is ook genomen. Of Knewitz Grüner Silvaner een aspergewijn is? Ik vind van wel. Bij de eerste slok dacht ik dat het teveel Riesling-achtig zuur had. Maar na de eerste hap asperges en zalm zat ik te genieten!