De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


donderdag 16 februari 2017

Portproeverij 12 februari


Voordat de portproeverij begint, ben ik een uurtje bezig om alles klaar te zetten en vraag ik me altijd af of het weer een succes wordt. En voor mij is het een succesvolle workshop geweest als mensen hebben genoten en iets - liefst veel - over port hebben bijgeleerd.


Afgelopen zondag was de port workshop een keer in de Delftse Molen de Roos, met als voordeel dat er een keuken bij is en dat het licht gunstiger is om foto's te maken. En omdat ik mezelf zelden tijd gun om tijdens de workshop foto's te maken, heb ik gelukkig iemand gevonden die dat een heel interessant project vindt en hij heeft het dit keer vastgelegd. Dan heb ik iets om volgende keer naar te kijken en te weten: ja, het wordt weer een geslaagde middag. De foto's zijn te bekijken op de facebookpagina.


Dit keer hadden we een mooi rijtje ruby en tawny port om met elkaar te vergelijken:
Ruby Dum en Tawny Dee als altijd startende tweeling. Gevolgd door een Late Bottled Vintage 2007 met een 10 years old tawny port ernaast. Dan een Colheita 2005 en Vintage port 2005 naast elkaar en als laatste smaakbommetje de Crusted port 2012. Allemaal van Niepoort.


Smaakontdekking van deze workshop: een tuttifrutti cake van Les Gateaux bij de Colheita is erg lekker.


In het najaar doen we het weer gewoon op een vrijdagavond boven bij  Bierhuis de Klomp.
Zie ik je dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten