De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 24 april 2017

Pecorino

Onlangs heb ik de kaascursus bij Betty Koster en Robert Verwey met mooie cijfers en een diploma afgerond. Maar zoals het altijd gaat met kennis: hoe meer je weet, hoe meer je weet hoeveel je nog niet weet. Dus heb ik mezelf ten doel gesteld elke week een klein proeverijtje met mezelf te houden met kazen die ik nog niet zo goed ken en me daar eens goed in te verdiepen.

Dus kocht ik vorige week vier kleine stukjes pecorino om te proeven wat de gemene deler en de verschillen zijn. Pecorino is schapenkaas die op meerdere plaatsen in Italië gemaakt wordt. Tot nu toe zag ik Sicilië, Sardinië en Toscane bijvoorbeeld voorbijkomen. Ik koos voor een pecorino met peer (linksboven) waarvan ik denk dat 'ie niet meer goed was. Stinkkaas vind ik lekker, maar deze geur was niet oké. Een gewone oude pecorino (rechtsboven) die vooral lekker is om te raspen. En onderin mijn favorieten: pecorino brillo (fris en fruitig) en pecorino met truffel (rijp)

De pecorino brillo is na 4 maanden rijping nog een maand gemarineerd in Toscaanse rode wijn en dat geeft een heerlijke frisse, bijna fruitige smaak aan de kaas.

De pecorino met truffel is dooraderd met truffel die heel mooi opgaat in de vrij subtiele smaak van de kaas. Heerlijk! Geen van de kazen vond ik erg zout, integendeel zelfs. Terwijl ik dat toch regelmatig lees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten