Maandag 12 juni proefde ik cask samples (proefmonsters uit het vat getapt) van Niepoort vintage 2015 in een historisch perspectief. Fantastisch om mee te maken. Je kunt het nalezen op deze blog.
En toen besloot ik in mijn enthousiasme dat ik mijn klanten wil laten meeprofiteren van de inschrijfkorting die ik krijg op deze Vintage port, dus heb ik vandaag alles even op een rijtje gezet op mijn website. Wil je je inschrijven op deze veelbelovende vintage die vergeleken wordt met 1970 (!) dan kan dit vanaf nu t/m 7 juli! Klik hier of op onderstaande afbeelding voor meer informatie.
Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus. Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een
Leuk! De eerste kistjes vintage port 2015 zijn gereserveerd.
BeantwoordenVerwijderen