De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 6 juni 2017

De rijkdom van Riesling

WineFolly.com
Nóg één in het kader van de Rieslingweken...

Wine Folly maakt de wijnwereld voor iedereen toegankelijk door mooie visuals te maken, zoals deze. Het geeft heel duidelijk weer wat je van een goede Riesling met karakter mag verwachten. Als je in het genoemde rijtje limoen, abrikoos, bijenwas (en honing), jasmijn en diesel de laatste niet zo'n fijne vindt, dan moet je een Riesling vooral jong drinken omdat dit aroma vaak pas naar voren komt bij langere flesrijping.

Wil je zien wat Wine Folly nog meer over Riesling schreef? Klik op WineFolly.com

Eén van mijn favoriete Rieslings, die in dit plaatje past, is Hundertgulden Riesling van Knewitz in Rheinhessen. Het schijnt dat de naam Hundertgulden refereert naar de aankoop van de wijngaard voor honderd gulden. De wijn kost echter slechts 24,95 per fles en dat met een opbrengst van 20hl/ha en 8 maanden rijping in grote houten vaten... Hundertgulden staat voor mij persoonlijk voor de rijkdom in geur en smaak. Meer weten over deze wijn en wat je er het liefst bij eet? Klik hier >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten