Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari, 2017 tonen

Kaascursus dag 1

Afgelopen maandag had ik een pittig kaasdagje in Lunteren. Een ritje door dichte mist van Delft naar Lunteren om net op tijd binnen te vallen bij de start van de kaascursus van Robert Verweij (Teest) en Betty Koster van L'Amuse. En van daar af met gespitste oortjes een wereld aan informatie geprobeerd te absorberen. Gelukkig hebben we de syllabus nog ... Zelf dacht ik best veel te weten over kaas. Dat er witschimmel-, roodschimmel- en blauwschimmelkazen zijn uit verschillende landen en harde, halfzachte en zachte kazen, rauwmelkse boerenkazen en gepasteuriseerde. En ergens dacht ik wel, er is vast meer en ik wil het allemaal weten en vooral: proeven! Na één cursusdag heb ik tutende oren van de onophoudelijke stroom aan informatie en gelukkig vandaag de tijd om het rustig op me in te laten werken. We hebben met z'n twintigen 9 harde koemelkkazen geproefd, waarvan een flink aantal mij onbekend was. Jonge groene oorsprong uit Noord Holland, Tomme de Savoie, Tomme Crayeus