Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Champagne hapjes

Wil je genieten van een goede Champagne brut? Eet er dan bijpassende hapjes bij, zoals hartige taart met groente of zeevruchten, of een toastje met gerookte zalm en crème fraîche, liefst met wat zalm-eitjes erop. De traditionele zoete oliebollen zijn niet ideaal bij Champagne, omdat deze enorm veel bruis in de mond veroorzaken en de Champagne bruut doen overkomen, terwijl ze juist heel verfijnd en elegant is. Oliebollen liever bij de koffie dus! Òf bij de schaal met oliebollen een fles mousserende dessertwijn laten knallen, zoals een Moscato d'Asti of zoals wij een Fior d'arancio Moscato dulce. In de Delicious. van Januari 2011 staan hele lekkere recepten die bij droge Cava, crémant of Champagne passen, zoals krab sandwiches, kruidentaartjes met crème fraîche en kaviaar en deze tartines met zalm-sashimi en wasabi avocado (40 stuks) : Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt 10 plakjes diepvries bladerdeeg in vieren, prik er met een vork gaatjes in en bak de kleine vie...

Wild inkopen

Kom net terug van de markt, waar ik tevergeefs naartoe ben gegleden om bij mijn favoriete poelier Parelhoenfilet te bestellen. Gelukkig heb ik nog een adresje: Bij scharrelslager J. Frankhuizen op de Nieuwe Langedijk 15 in Delft, kan ik nog t/m dinsdag 21-12 bestellingen plaatsen voor de kerst. Handig om te weten lijkt me, omdat slager Valkenburg en slager v/d Akker er niet meer zijn. Althans, niet met een winkel in het centrum. De scharrelslager heeft ook Wild in huis en dat is best logisch, want Wild is toch wel het toppunt van scharrelen lijkt me... Zij hebben ook eend, kalkoen, haas, konijn, fazant, gans, patrijs, kwartel, duif, wild zwijn en hert. Tegenwoordig handig om te parkeren in de Koepoortgarage en 1 minuutje lopen.

Port Workshop 28 november

Aanstaande zondagmiddag gaan we met een groep van max. 20 mensen het verschil ontdekken tussen Ruby en Tawny Ports door elke keer een Ruby en Tawny van verschillende kwaliteiten naast elkaar te proeven. Alle Portwijnen zijn van Niepoort, waarvan ik in 2009 een inspirerende masterclass heb meegemaakt. Zij maken al 5 generaties mooie kwaliteitport, dus het zal vast in de smaak vallen. De locatie is goed te bereiken vanaf Delft CS of tram 1 halte Prinsenhof. Klein stukje lopen vanaf daar. Meer informatie vind je hier >

Sinterklaas cadeautjes

Ons zoontje van 2 maakt dit jaar voor het eerst kennis met het fenomeen Sinterklaas. Hij vindt het vooral leuk als de Zwarte Pieten of kinderen gaan dansen en zingen, verder zal het hem nog een marsepeinen worst zijn :) Volgend jaar gaat hij het pas echt beleven, daar kan ik me nu al op verheugen. Voor de volwassenen onder ons die lootjes hebben getrokken, komt pakjesavond al rap dichterbij. Mocht je niet veel tijd hebben om op zoek te gaan, wil ik je aanraden om het lekker thuis uit te zoeken en het te laten bezorgen. In de Smaakboutique hebben we een aantal smakelijke wijnen , Port en Champagne , maar ook culinaire boeken en wijnaccessoires uitgestald. Alles wat hier op voorraad is kan binnen 2-3 werkdagen geleverd worden en anders kan het rond 5-7 werkdagen duren. Je wordt hiervan altijd op de hoogte gehouden, zodat je weet waar je aan toe bent. Dus: ♫ oh, kom er eens kijken ♫ ps: de foto heb ik geleend van www.voorne-putten.nl

Wijn bij Delicious. december 2010

Heerlijk om even met een kooktijdschrift te gaan zitten en recepten door te lezen. Ik kan het dan niet laten om te bedenken welke wijn bij welk recept zou passen (beroepsdeformatie). Met de feestdagen voor de deur zijn is het handig en gezellig om wat recepten uit te proberen en eventueel alvast wijn in huis te halen die bijzondere recepten nog beter tot hun recht laten komen. Al bladerend door de Delicious. van december kom ik erachter dat de Chateau d'Anglès blanc en rosé heel breed inzetbaar zijn, dus goed te combineren met veel (o.a. vegetarische) gerechten. Misschien is het een idee om daar een dinerpakket van te maken, denk ik nu... De Chateau d'Anglès blanc 2008 kan bijvoorbeeld goed bij de zalm-kruidenfilopakketjes op bladzijde 97 en bij de 'in witte wijn en kruiden gebraden kip' op blz 39. Op blz 36 staat een mooie vegetarische spinazie-brie-paddestoelentaart , lijkt me er ook lekker bij. De Chateau d'Anglès rosé 2009 zou ik met een gerust hart bi...

Port workshop 28 november

Het verschil tussen Ruby en Tawny Port leren en proeven? Dat kan zondagmiddag 28 november . In de sfeervolle omgeving van Het Meisjeshuis gaan we dat ontdekken. 3 keer zetten we een Ruby en Tawny naast elkaar om ze te vergelijken. Wat komt aan bod? Niepoort Vintages, Late bottled vintages, Colheita en meer. Bij de Port worden ook bijpassende hapjes geproefd. Lees meer> Aanmelden kan via De Smaakboutique shop >