Doorgaan naar hoofdcontent

Stadscafé De Waag

Gisteravond weer eens (was lang geleden) naar mijn favoriete Grand café geweest om met een oud collega bij te praten. Zo weet ik gelukkig weer wat ik (niet) mis sinds ik voor mezelf begonnen ben ;). Ik kom graag in De Waag omdat het lekker centraal en dichtbij huis ligt, het is een prachtig middeleeuws gebouw, waar een heel informele sfeer hangt. Ze hebben goede cappucino's, lekkere broodjes en je kunt er prima (bistro) eten. Als ik buiten de deur eet, eet ik graag iets wat thuis niet snel op tafel komt omdat manlief er niet van houdt... Zo heb ik gisteren varkens marsala met couscous gegeten, want Indiaas hoef ik thuis echt niet mee aan te komen. Het was lekker (pittig) gekruid, het vlees goed zacht en véél. Thuis met pretogen verteld wat ik heb gegeten en manlief heeft me met afgrijzen en opluchting aangekeken, blij dat hij het niet hoefde meeproeven ;)

Mijn tafelgenote heeft een mooi (groot) bord 'met pesto gebakken gamba’s, lint pasta, courgette, paprika en lente ui' gegeten: ook lekker.

Misschien dat ik binnenkort eens naar een Lazy Sunday Afternoon ga, lijkt me echt gezellig.

Reacties

  1. Als je buiten de deur pittig wilt eten, kan ik van harte Malee op de Voldersgracht aanbevelen. Dagmenu dus altijd vers, authentieke Thaise smaken, leuke mensen, zeer betaalbaar.
    Janpieter

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Rollade en wijn

Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus.  Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een ...

Madeira en oude kaas

In het algemeen kun je stellen dat oude kaas lekker is bij Madeira wijnen, maar niet elke oude kaas is natuurlijk lekker bij elke Madeira. Afgelopen weken heb ik twee supercombinaties geproefd en die wil ik even met je delen: Zilte duinen Ontdekt tijdens de masterclass : 'De zilte duinen' van kaasboerderij de Zeekraal. Het is een gerijpte biologische kaas van schapen- en koemelk. Wat mij opviel aan deze kaas is natuurlijk de lekkere zilte volle smaak maar ook de losse structuur. Het heeft me een dag gekost om te bedenken waar het me aan deed denken. Misschien ken je het wel, de Zwitserse Tête de moine kaas waar je met een prachtig apparaat mooie krullen van schaaft. Daar smaakt het dus naar, of in ieder geval voelt het zo in je mond. Deze kaas (of kazen) passen perfect bij Madeira Sercial 10 year old reserve van Barbeito. En - ook geproefd -de Madeira Boal colheita 2001 maakt het mìnder lekker. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn natuurlijk. Gooische kaas De laa...

Bier bij de kaasfondue

Als gastronoom-sommelier ben ik vooral bezig met het combineren van wijn en eten. In mijn geval vooral Portugese wijnen en een dikke focus op kaas in Februdairy ;-) Maar afgelopen weken ben ik voor brouwerij de Koperen Kat in Bier & Spijs -wereld gedoken. Makkelijk dacht ik. Smaakprofieltjes matchen en klaar is Klara. Het bleek toch best een 'different cookie' te zijn, maar na wat onderzoek merkte ik: wijn is niet de enige matchmaker. Sterker nog: in sommige gevallen geef ik nu de voorkeur aan een speciaalbier bij het eten. Kaasfondue Een kaasfondue, bijvoorbeeld, is vrij lastig te matchen met wijn op een manier dat je er ècht blij van wordt. Dus pakken we wat het dichtstbij de bergkazen komt bij de vraag 'welke wijn bij kaasfondue' en dat is een Zwitserse fendant. Maar eigenlijk is het dus veel lekkerder om er een goed glas bier bij te drinken (sorry wijn!). Een beetje te vergelijken met een duik in het zwembad en je kunt weer lekker opgefrist verder zonnen....