De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 13 oktober 2009

Duits Rood


Altijd leuk om iets nieuws te ontdekken. Zo was ik begin oktober op een stormachtige zaterdagmiddag bij een proeverij in de winkel 'Jan van Breda' aan de Westerkade in Rotterdam. De winkel doorsnuffelend ontdek ik o.a. favorieten als Wagner Stempel, Reinhold Haart en Niepoort.

Duits Rood was het thema van de proeverij en dat betekende dus véél Spätburgunder (Pinot noir dus), wat frühburgunder en Dornfelder. Jean Stodden was aanwezig met een fraaie kwaliteitsopbouw in pinot noir.
In mijn proefnotities staat een smiley bij elke pinot noir van Jean Stodden, dat wil wat zeggen. Omdat Mariëlla Beukers (ook aanwezig) de smaak, beleving en achtergrond al heel mooi heeft beschreven, laat ìk het even achterwege.

Omdat ik met de trein was, kon ik helaas niet zoveel meenemen, maar speciaal voor manlief: een mooie Dornfelder trocken 2007 van Weingut Philipp Kunh uit de Pfalz. Een lichte droge ronde rode wijn met een licht zoetje op de achtergrond van €8,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten