De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 26 oktober 2009

Elzenduin

Vrijdag 23 oktober hebben we heerlijk geluncht in de brasserie van Hotel Elzenduin in Ter Heijde (bij Monster). Met uitzicht op de duinen vanuit de luxe brasserie met heerlijke stoelen, beginnen we met een mooie rijpe droge riesling 2006 van Hermann Wiemer, uit Finger Lakes New York die ik doordrink bij mijn voorgerecht van rauwe Tonijn met kimchee, avocado, zeewier en soja. Genieten! Mijn hoofdgerecht is een op de huid gebakken zeebaars met bloemkoolcrème en venkel. Bij de zeebaars wordt een houtgerijpte witte wijn uit Ticino (Zwitserland) geschonken van de merlot druif (een soort blanc de noir dus). De wijn is heel vol en vrij filmend. Na 2 gerechten zitten we eigenlijk vrij vol en we zijn al 2 uur verder door de ontspannen sfeer en bijbabbelen. Dus nemen we nog een koffie na, waar o.a. nog een lekkere homemade browney bij geserveerd wordt. Dan nemen we afscheid van de gastheer en genieten nog van een nazomerse strandwandeling.

Tip voor ouders met jonge kinderen: plan een vrije middag op een dag dat kindjelief bij de kinderopvang in verzorging is en gun jezelf een romantische middag samen zonder dat er thuis iemand wacht op aflossing. Je zit dan zoveel meer ontspannen... De laatste keer dat wij dat deden was in januari bij het Kasteel van Rhoon. Een zeldzaam genoegen ...

Meer over Elzenduin op happyhotelier (bron van de foto) en Delicious.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten