Al heerlijk aan het lezen geslagen in het nieuwe kookboek van Ching He Huang: Ching's Take-away. Een kookboek met 110 snelle, gezonde recepten van gerechten die je graag bij de Chinees haalt. Geen babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy, maar wel de betere Kantonese zoetzure gerechten en Kung Po chicken etc.
Tijdens het doorlezen van Ching´s Take-away heb ik al gezien dat het belangrijk is om lichte - en donkere soja saus in huis te hebben. Dat maakt me nieuwsgierig, want in de supermarkten waar ik kom heb ik dit nog nooit gezien. Beide soja sauzen blijken te worden gemaakt van gefermenteerde soja en tarwe, maar de donkere heeft langer gerijpt en is daardoor milder van smaak en intenser van kleur. De lichte variant wordt gebruikt als vervanger voor zout en de donkere om meer kleur en smaak mee te geven. Gelukkig heb ik ze bij de plaatselijke toko gevonden en zijn het geen prijzen die aan gerijpte balsamico doen denken. Het kost nog geen Euro per flesje.
Tijdens het doorlezen van Ching´s Take-away heb ik al gezien dat het belangrijk is om lichte - en donkere soja saus in huis te hebben. Dat maakt me nieuwsgierig, want in de supermarkten waar ik kom heb ik dit nog nooit gezien. Beide soja sauzen blijken te worden gemaakt van gefermenteerde soja en tarwe, maar de donkere heeft langer gerijpt en is daardoor milder van smaak en intenser van kleur. De lichte variant wordt gebruikt als vervanger voor zout en de donkere om meer kleur en smaak mee te geven. Gelukkig heb ik ze bij de plaatselijke toko gevonden en zijn het geen prijzen die aan gerijpte balsamico doen denken. Het kost nog geen Euro per flesje.
Reacties
Een reactie posten