De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.

woensdag 21 september 2016

Kruidige cuvee bij stoofpot

Dit is een wijn waar ik iedere keer spontaan een glimlach van op mijn gezicht krijg: Cuvee vom Berg van Dorli Muhr. De blaufränkisch- en syrahdruiven komen van 25 wijngaarden op één berg, de Spitzerberg. En wel van de onderkant van elke wijngaard. De fermentatie gebeurt op basis van de gisten die van nature op de druiven aanwezig zijn en de cuvee krijgt twee jaar de tijd en rust om te rijpen. Een heel relaxte wijn, die heerlijk vol en kruidig is.

Mijn 'delicious' wijnabonnees kregen deze wijn in hun pakket deze maand met het advies deze te drinken bij de karbonade in nootmuskaat-tijmjus, de kruiden-knoflooklamsfilet of de krokante procureurstoof met uiensaus. Allemaal lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen