Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Barbeito rainwater

Bij het lezen van culi tijdschrift Delicious. van deze maand was ik blij verrast met een leuk artikel over Rainwater reserva van Barbeito , dat ik even wil delen. Sommelier Niek Beute is blijkbaar net zo enthousiast over Barbeito Madeira als ik:

Crusted Port onderweg!

Hier word ik zó hebberig van. Er staat een beperkte oplage Niepoort Crusted Port klaar om te vertrekken in Porto waar ik al zulke enthousiaste verhalen over heb gehoord van mensen die het al hebben mogen proeven. Voor zover ik weet wordt Crusted alleen gemaakt bij Graham's en Niepoort en dan ook nog vrij zelden en in beperkte oplages. Van deze Crusted Port is maar 6000 liter gemaakt. Die hoeveelheid wordt onder een aantal landen verdeeld waaronder Nederland en de voorintekening is vandaag begonnen met de opmerking 'wie het eerst komt...' Dan popel ik. Omdat ik al een kleine hoeveelheid heb gereserveerd kan ik ook laten mee  profiteren van de intekenkorting, maar die geldt slechts tot 2 mei. Details >

Wederopstanding

foto foodonpaper.com Hij ligt in coma sinds zijn hart het drie weken geleden begaf. Als een auto zonder motor lijkt alles sindsdien stil te staan. Het is niks ernstigs hoor, nog twee nachtjes slapen en dan is de transplantatie. Het nieuwe hart staat al in de gang te wachten op de monteur die de transplantatie gaat uitvoeren. Als er geen complicaties optreden, vindt er een dag ná Pasen een wederopstanding plaats. De wederopstanding van onze keuken waar eindelijk een nieuwe oven in komt. Een echte volwassen oven, waar een volwassen pizza in past en nòg één eronder. Eén waar je koekjes in kunt bakken in hoeveelheden die de koektrommel kunnen vullen. Dat is denk ik het eerste dat we gaan doen: koekjes bakken. Omdat het kan!

Allerhande Pasen 2014

Vandaag heb ik me voorgenomen om, in ieder geval tot Pasen, regelmatig wat wijn-spijscombinaties op blog te zetten. In de Allerhande staan deze maand hele lekkere recepten, die ik overigens graag zou testen ware het niet dat wij tijdelijk ovenloos zijn. Ironisch genoeg hoorde ik net dat die één dag na Pasen geplaatst wordt. Dan doe ik het maar met mijn smaakvoorstellingsvermogen, wel zo makkelijk. Op de voorpagina staat een mooi licht lenterecept van courgette, beenham en geitenkaas in filodeeg . Daar denk ik twee wijnen bij: de Lagolena Prosecco frizzante (ook perfect bij sushi) omdat deze puur, fris en licht is, met een bubbeltje om het krokante filodeeg te vriend te houden. En de Spinalba van Venea , een blend van Trebbiano en Sauvignon blanc uit het Italiaanse Abruzze-gebied omdat die opwekkend en dorstlessend 'droog' is en bovendien een zilte mineraliteit heeft die goed samen gaat met de geitenkaas in dit recept. Waar de Spinalba me trouwens ook lekker bij lijkt, i...

Wit konijn

Oké, ik geef toe, het dier op deze fles is níet de paashaas. Het is de Niepoortland versie van het witte konijn uit Alice in Wonderland, maar toch vind ik 'm toepasselijk deze maand aan te bevelen. Want neem nou een zonnige lente(paas)middag en een terras, zet deze witte Port in een emmer ijs op tafel en het genieten kan beginnen. Niet vergeten in te schenken natuurlijk. Let wel: het heet 'dry white' maar persoonlijk ervaar ik deze Port als medium dry. Meer informatie over Niepoort Rabbit dry white> Deze witte Port is trouwens het toetje van ons Delicious. wijnpakket van april .

La dolce vita!

Met opgetrokken knieën op de bank met een nieuw kookboek, heerlijk, La dolce vita! Oké, ik moest wel multi tasken, want kleuterlief wilde zinnen schrijven die ik letter voor letter mocht spellen tussendoor, maar de kleinste werd pas wakker toen ik al bij de toetjes was dus prees ik mij al gelukkig. De citroentaart die we al hadden ontdekt is momenteel een uitkomst omdat ons oventje stuk is en je er alleen maar een koelkast bij nodig hebt. Maar ik heb gezien dat er nog véél meer recepten in staan die blijvertjes kunnen worden. Wat me bevalt aan dit boek is de sfeer van familietraditie en liefdevolle bewaring van antieke serviezen, tafellinnen en recepten van familieleden en vriendinnen.

Wijnen bij bistrothema

Deze maand heeft Delicious. magazine het thema 'bistro(nomie)'. Puur, simpel, betaalbaar en smakelijk eten en drinken in een omgeving waar je je thuis voelt. En waar voel je je meer thuis dan thuis? Dus gaan we lekker bistrokoken en daar horen wijnen bij die gemakkelijk zijn in de omgang en passen bij de sfeer en het eten. Daarom heb ik deze maand echte bistrowijnen geselecteerd zoals een stuivende Sauvignon blanc uit de Loire, een frisse biologische Chardonnay, een Toscaanse rode (perfect bij het coverrecept) en een Portje toe. Als kennismaking bied ik tot 10 maart een korting van 10% voor dit speciaal samengestelde wijnpakket met kortingcode 'maart2014'. Maak er vooral gebruik van en geniet mee!