Doorgaan naar hoofdcontent

Café Einstein

Ik heb het van horen zeggen, diverse mensen die vertelden dat ze al regelmatig met plezier bij Café Einstein hebben gegeten. Vorige week heb ik het dan eindelijk zelf met een vriendin uitgeprobeerd en ik schrijf erover dus dat is een goed teken ... Voordeel en nadeel tegelijk is dat Einstein aan de Spoorsingel zit. Je kunt er dus makkelijk met de trein komen, maar momenteel is het natuurlijk wel een chaos met de verlegging van de tramlijn t.b.v. de nieuwe spoortunnel.

Van de buitenkant is niet veel te ontdekken en zou je niet zeggen dat er na het bargedeelte nog een vrij ruim restaurantgedeelte is, met dáárachter een terrastuin (lekker voor straks als het wat warmer wordt). Ik vind de inrichting een perfecte mix van nieuw en oud, modern en retro.

Wat betreft het eten kan ik kort over zijn: je krijgt véél eten voor je geld en het is goed klaargemaakt. Het voorgerecht is een maaltijd op zich, maar dat is natuurlijk wel typisch Italiaans. Er staan populaire Italiaanse gerechten op de kaart zoals carpaccio, vitello tonato, salade caprese en leuke pasta-gerechten. Met drinken voor, tijdens en na het eten waren wij in totaal met z'n tweeën 65 euro kwijt, dat vind ik niet teveel.

Mijn vriendin at vooraf de salade caprese (tomaat en mozarella). De mozarella mocht ik proeven en die smaakte erg goed, vermoedelijk van buffelmelk (is namelijk voller en romiger dan die van koemelk). Mijn voorgerecht was een paprikasoep in 2 kleuren, erg lekker.
Hoofdgerecht van mijn vriendin was de kip in een jasje van parmezaanse kaas met pasta erbij en ik had een gerecht met varkensvlees en ik weet niet meer wat er verder bij zat... Ik moet toch eens leren wat sneller te bloggen om te voorkomen dat ik de helft weer vergeet. In ieder geval hadden we niet echt ruimte meer voor tiramisu of ander lekker toetje, maar ik kom nog weleens terug. Dan neem ik lekker 2 voorgerechten en een toetje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rollade en wijn

Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus.  Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een

Vijgen-blauwekaas met Port

Voor mijn Port workshops heb ik een favoriet hapje dat ik altijd voorzet als het tenminste het juiste seizoen is: rijpe verse vijgen met blauwe kaas. Heel simpel, maar zó lekker en zeker bij een Ruby Port is het echt genieten. In de 100e delicious. stond een receptje voor vijg-blauwekaasspiezen met honing en tijm. Dat klinkt helemaal verrukkelijk en daarom op deze Fortified friday dit recept voor 8-10 spiezen: Snijdt 12 vijgen doormidden en je favoriete blauwe kaas in 24 blokjes. Snij de helften half door en stop daar een blokje kaas in. Rijg steeds 3 gevulde vijghelften per stokje. Bestrijk met 3 el vloeibare honing en bestrooi met tijmblaadjes. Wijn-spijstip: De honing en tijm maken het geheel zachter zoet en rijper, dus meer geschikt bij Tawny Port, een 10 years old Tawny bijvoorbeeld is perfect.

Bier bij de kaasfondue

Als gastronoom-sommelier ben ik vooral bezig met het combineren van wijn en eten. In mijn geval vooral Portugese wijnen en een dikke focus op kaas in Februdairy ;-) Maar afgelopen weken ben ik voor brouwerij de Koperen Kat in Bier & Spijs -wereld gedoken. Makkelijk dacht ik. Smaakprofieltjes matchen en klaar is Klara. Het bleek toch best een 'different cookie' te zijn, maar na wat onderzoek merkte ik: wijn is niet de enige matchmaker. Sterker nog: in sommige gevallen geef ik nu de voorkeur aan een speciaalbier bij het eten. Kaasfondue Een kaasfondue, bijvoorbeeld, is vrij lastig te matchen met wijn op een manier dat je er ècht blij van wordt. Dus pakken we wat het dichtstbij de bergkazen komt bij de vraag 'welke wijn bij kaasfondue' en dat is een Zwitserse fendant. Maar eigenlijk is het dus veel lekkerder om er een goed glas bier bij te drinken (sorry wijn!). Een beetje te vergelijken met een duik in het zwembad en je kunt weer lekker opgefrist verder zonnen.