De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 17 maart 2010

Café Einstein

Ik heb het van horen zeggen, diverse mensen die vertelden dat ze al regelmatig met plezier bij Café Einstein hebben gegeten. Vorige week heb ik het dan eindelijk zelf met een vriendin uitgeprobeerd en ik schrijf erover dus dat is een goed teken ... Voordeel en nadeel tegelijk is dat Einstein aan de Spoorsingel zit. Je kunt er dus makkelijk met de trein komen, maar momenteel is het natuurlijk wel een chaos met de verlegging van de tramlijn t.b.v. de nieuwe spoortunnel.

Van de buitenkant is niet veel te ontdekken en zou je niet zeggen dat er na het bargedeelte nog een vrij ruim restaurantgedeelte is, met dáárachter een terrastuin (lekker voor straks als het wat warmer wordt). Ik vind de inrichting een perfecte mix van nieuw en oud, modern en retro.

Wat betreft het eten kan ik kort over zijn: je krijgt véél eten voor je geld en het is goed klaargemaakt. Het voorgerecht is een maaltijd op zich, maar dat is natuurlijk wel typisch Italiaans. Er staan populaire Italiaanse gerechten op de kaart zoals carpaccio, vitello tonato, salade caprese en leuke pasta-gerechten. Met drinken voor, tijdens en na het eten waren wij in totaal met z'n tweeën 65 euro kwijt, dat vind ik niet teveel.

Mijn vriendin at vooraf de salade caprese (tomaat en mozarella). De mozarella mocht ik proeven en die smaakte erg goed, vermoedelijk van buffelmelk (is namelijk voller en romiger dan die van koemelk). Mijn voorgerecht was een paprikasoep in 2 kleuren, erg lekker.
Hoofdgerecht van mijn vriendin was de kip in een jasje van parmezaanse kaas met pasta erbij en ik had een gerecht met varkensvlees en ik weet niet meer wat er verder bij zat... Ik moet toch eens leren wat sneller te bloggen om te voorkomen dat ik de helft weer vergeet. In ieder geval hadden we niet echt ruimte meer voor tiramisu of ander lekker toetje, maar ik kom nog weleens terug. Dan neem ik lekker 2 voorgerechten en een toetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten