De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zondag 11 april 2010

De Vlindertuin

Op vakantie in Drente, onder het genot van continue oppas van de aanwezige opa en oma, hebben manlief en ik een heerlijk avondje doorgebracht in Restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren (villadorp met één winkelstraat en een standbeeld van Berend Botje). Een hele mooie Drentse boerderij, stijlvol (modern-klassiek) ingericht met aan de muur schilderijen van Coos Aardema die een warmrode toevoeging zijn in het geheel.


Vooraf krijgen we een 'stokbroodje' kruidenboter, op originele manier gepresenteerd. We kiezen na het apéritif voor een (aangepast) 5 gangen Menu Alliance Gastronomique met een wijnarrangement in BOB uitvoering zodat we de auto nog terug kunnen vinden....

Het 1e gerecht is een verse snoekbaars uit het Zuidlaardermeer met venkelgort, koolrabi, radijs en een saus van spinazie. Smaakt zoveel lekkerder dan het leest.. Zeker met de Weissburgunder van Brüder dr. Becker erbij: perfect.

2e gerecht is Heilbot op mihoen, rookspek, paksoi, bosui met soya&gember jus. Het leek meer een soya&gember bouillon, echt erg lekker bij het geheel. De heilbot was op de huid gebakken als ik me niet vergis en net als de snoekbaars perfect gegaard en heerlijk bij de Leyda Chardonnay 2007 uit Chili.

3e gerecht is Langoustine, oester, Coquille met bospeen, postelein & kreeftensaus. Dit is op ons verzoek omdat we dit gerecht als voorwaarde hebben gesteld om het menu te kiezen. Anders was het een (ongetwijfeld ook lekkere) kalfslende geworden. Wederom genieten en wel met een glas Porcupine Ridge Viognier-Grenache blanc. Aan Porcupine Ridge heb ik speciale herinneringen door onze reis naar Zuid Afrika, maar dan hun Syrah met een springbokje.

4e gerecht is een 'Dombe' eend (tamme -/ kooieend) met polenta, zoete aardappel, spitskool&gevogeltesaus met tijm. Mals stuk vlees, ontzettend lekker met een glas QdoE 2007 van Baga en Merlot druiven.

Het 5e gerecht is 5 zoete gerechtjes, waarvan een fris rabarbertaartje en mousse van witte chocola. De rest heb ik niet meer terug kunnen vinden op de kaart of in mijn geheugen. Maar de Cazes Muscat Rivesaltes 2005 die overal lekker in meeging heb ik gelukkig wel opgeschreven.

Op het eind hebben we nog een kopje koffie besteld om na te tafelen. Komen daar ook nog eens 4 of 5 zoetigheidjes bij! Oh oh oh, gelukkig hebben we in de vakantie veel gewandeld!


Vooraf hebben we wat discussie gehad over het wel / niet à la carte eten, maar achteraf ben ik dolblij met ons menu. Ik had het namelijk zelf nooit zo uitgekozen, maar alles was zó ontzettend mooi en smakelijk dat ik het voor geen goud had willen missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten