De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 6 april 2011

Restaurant Swing

Sinds het Hampshire hotel vorig jaar geopend is, ben ik al nieuwsgierig naar Restaurant Swing. We lopen of rijden er regelmatig langs en zien dan dat het er van binnen ruim en sfeervol uitziet, ingericht rond een muzikaal 'jazzy' thema. Een eet-afspraak met een ex collega vond ik het ideale moment om het eten en de wijn uit te proberen. Via twitter even het dagmenu opgevraagd en gereserveerd omdat het er aantrekkelijk uitzag. 3 gangen voor 22,50 p.p. met als voorgerecht een terrine van zalm, als hoofdgerecht parelhoenfilet met saus van bospaddestoelen en als dessert een brownie met ijs.

Een karaf met water kwam al direct op tafel en we kregen een (goede!) Prosecco van het huis aangeboden. De terrine was zacht en luchtig van binnen, met een buitenkant van gerookte zalm, superverse jonge sla en cress erop en een dressing van (vermoeden wij) room en balsamico. De parelhoen had een krokant velletje en was goed gegaard op een bedje van puree en beetgare sperzieboontjes en saus van bospaddestoelen. Lekker hoor. En een brownie met ijs en een goede kop koffie ernaast om het af te sluiten. Het historische centrum van mijn geliefde geboortestad kun je vanuit het restaurant op de 1e etage heel goed zien. De Maria van Jesse, Nieuwe kerk en Oude Jan op een rij.


De wijnkaart is voor een sommelier niet super spannend, maar wel overzichtelijk en efficiƫnt, kan ik me zo voorstellen. Een hele lijn wijnen van 1 Chileens wijnhuis: J. Bouchon. De Chardonnay heb ik bij de parelhoen gedronken en die konden elkaar prima vinden.


Alles bij elkaar ga ik er graag nog eens terug. We zijn gastvrij ontvangen en we hebben heerlijk getafeld voor een leuk bedrag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten