Doorgaan naar hoofdcontent

Restaurant Swing

Sinds het Hampshire hotel vorig jaar geopend is, ben ik al nieuwsgierig naar Restaurant Swing. We lopen of rijden er regelmatig langs en zien dan dat het er van binnen ruim en sfeervol uitziet, ingericht rond een muzikaal 'jazzy' thema. Een eet-afspraak met een ex collega vond ik het ideale moment om het eten en de wijn uit te proberen. Via twitter even het dagmenu opgevraagd en gereserveerd omdat het er aantrekkelijk uitzag. 3 gangen voor 22,50 p.p. met als voorgerecht een terrine van zalm, als hoofdgerecht parelhoenfilet met saus van bospaddestoelen en als dessert een brownie met ijs.

Een karaf met water kwam al direct op tafel en we kregen een (goede!) Prosecco van het huis aangeboden. De terrine was zacht en luchtig van binnen, met een buitenkant van gerookte zalm, superverse jonge sla en cress erop en een dressing van (vermoeden wij) room en balsamico. De parelhoen had een krokant velletje en was goed gegaard op een bedje van puree en beetgare sperzieboontjes en saus van bospaddestoelen. Lekker hoor. En een brownie met ijs en een goede kop koffie ernaast om het af te sluiten. Het historische centrum van mijn geliefde geboortestad kun je vanuit het restaurant op de 1e etage heel goed zien. De Maria van Jesse, Nieuwe kerk en Oude Jan op een rij.


De wijnkaart is voor een sommelier niet super spannend, maar wel overzichtelijk en efficiënt, kan ik me zo voorstellen. Een hele lijn wijnen van 1 Chileens wijnhuis: J. Bouchon. De Chardonnay heb ik bij de parelhoen gedronken en die konden elkaar prima vinden.


Alles bij elkaar ga ik er graag nog eens terug. We zijn gastvrij ontvangen en we hebben heerlijk getafeld voor een leuk bedrag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wijn bij zoervleisj

Hierbij verklaar ik mijn liefde voor de herfst van 2015! Hoe vaak gebeurt het niet dat we van een natte zomer in een nog nattere winderige herfst belanden die voortduurt tot het voorjaar? Dit jaar is het anders en ik geniet er met volle teugen van. De zon, de kleurrijkdom van de natuur, het rustige weer en de blaadjes die daardoor zo lang aan de bomen blijven. Van mij mag het nog even zo doorgaan.  In de serie Wijn bij stoofpot wil ik beginnen met een zoetzure, hartige smaakbom. Het recept stond in de Allerhande afgelopen maand en komt van chef Erik van Loo : zoervleisj. Zoervleisj is een traditioneel Limburgse stoofpot van o.a. ribrunderlappen, appelstroop, zilveruitjes en ontbijtkoek. Het vlees mag 48 uur badderen in een marinade van witte azijn, water, kruidnagels, peper en laurier voordat het in de stoofpan gaat. Dat maakt dat het vlees extra mooi zacht wordt. Welke wijn hierbij past? Ik heb het geprobeerd met een hele batterij Portugese rode wijnen die ik over had ...

Paté van tonijn

Goed excuus om te shoppen, zo'n zomeruitdaging... Want als ik Portugese recepten ga testen, lijkt het me serieus lekkerder smaken als het in Portugees servies geserveerd wordt en op de foto gaat. Deze kleine Portugese schaaltjes zijn voor een Delftse als ik zo lekker vertrouwd blauw-wit en de onderkant zo mediterraan terracotta geglazuurd. Het zijn ideale schaaltjes voor de zogenaamde 'petiscos', de tapas van Portugal: borrelhapjes dus. Als eerste een super eenvoudig recept waar je echt van kunt genieten op een stukje stokbrood of geroosterd brood. Het komt uit het boek Piri piri & sardientjes van Tessa Kiros. Paté van tonijn: Laat 100 gram tonijn in olie en 2 ansjovisjes in olie uit een blikje uitlekken en doe het in een bakje samen met 100 gram ongezouten roomboter in stukjes en pureer het met een handmixer of in de keukenmachine. Voeg een kneep citroensap toe en een beetje piri piri kruiden of peper en het is al klaar! Welke wijn er lekker bij is ? Houd...

Vijgen-blauwekaas met Port

Voor mijn Port workshops heb ik een favoriet hapje dat ik altijd voorzet als het tenminste het juiste seizoen is: rijpe verse vijgen met blauwe kaas. Heel simpel, maar zó lekker en zeker bij een Ruby Port is het echt genieten. In de 100e delicious. stond een receptje voor vijg-blauwekaasspiezen met honing en tijm. Dat klinkt helemaal verrukkelijk en daarom op deze Fortified friday dit recept voor 8-10 spiezen: Snijdt 12 vijgen doormidden en je favoriete blauwe kaas in 24 blokjes. Snij de helften half door en stop daar een blokje kaas in. Rijg steeds 3 gevulde vijghelften per stokje. Bestrijk met 3 el vloeibare honing en bestrooi met tijmblaadjes. Wijn-spijstip: De honing en tijm maken het geheel zachter zoet en rijper, dus meer geschikt bij Tawny Port, een 10 years old Tawny bijvoorbeeld is perfect.