De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 7 september 2011

Delicious. Italië

De woorden die bij mij opkomen als ik aan Italiaans eten denk zijn 'smaakvol, sappig, troostrijk, verse kruiden en voedzaam'. De Delicious. van oktober staat weer vol Italiaanse recepten en weetjes en nu ik 'm gelezen heb, voel ik sterk de behoefte om binnenkort weer risotto te gaan eten. De risotto met basilicum bijvoorbeeld lijkt me heerlijk bij een op de huid gebakken visje. Een mooie Albariño daarbij en het wordt ècht genieten. Als er wat overblijft, maak ik er risotto suppli al telefono van (gefrituurde risottoballetjes). Weinig kans alleen, dat er iets overblijft...

Als je de pompoen-preitaart met gebakken paddenstoelen gaat maken, zou ik eens proberen er een medium dry Madeira van een goed merk bij te drinken. Tijdens een Madeira proeverij heb ik wel succes gehad met de combinatie van een paddenstoelen/spektaartje en VB lote 2 Madeira van Barbeito. Maar rekening houdend met de zoete pompoen die er ook door zit, zou je ook de kruidige, zachtzoete Madeira Boal 5 years kunnen proberen.

Bij de langzaam gebraden lamsschouder met salie denk ik aan de rode Lacrima di Morro d'Alba van Mario Lucchetti en dan misschien zijn Lacrima passito bij de ricottapudding met panettone, hoewel de Monastrell dulce misschien beter zou zijn.

Op dinsdagmiddagen krijg ik bijna altijd zin om taart te bakken en ik denk dat Franca's perentaartje met chocola wel een keer aan de beurt komt. Gewoon bij een goede kop koffie, maar als we toevallig uitgebreid gaan eten met deze taart als dessert, dan is een edelzoete wijn als beerenauslese of deze trockenbeerenauslese meer verwennerij.

Eens kijken wat er van deze plannen in de realiteit terechtkomt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten