
Als je de pompoen-preitaart met gebakken paddenstoelen gaat maken, zou ik eens proberen er een medium dry Madeira van een goed merk bij te drinken. Tijdens een Madeira proeverij heb ik wel succes gehad met de combinatie van een paddenstoelen/spektaartje en VB lote 2 Madeira van Barbeito. Maar rekening houdend met de zoete pompoen die er ook door zit, zou je ook de kruidige, zachtzoete Madeira Boal 5 years kunnen proberen.
Bij de langzaam gebraden lamsschouder met salie denk ik aan de rode Lacrima di Morro d'Alba van Mario Lucchetti en dan misschien zijn Lacrima passito bij de ricottapudding met panettone, hoewel de Monastrell dulce misschien beter zou zijn.
Op dinsdagmiddagen krijg ik bijna altijd zin om taart te bakken en ik denk dat Franca's perentaartje met chocola wel een keer aan de beurt komt. Gewoon bij een goede kop koffie, maar als we toevallig uitgebreid gaan eten met deze taart als dessert, dan is een edelzoete wijn als beerenauslese of deze trockenbeerenauslese meer verwennerij.
Eens kijken wat er van deze plannen in de realiteit terechtkomt...
Reacties
Een reactie posten