De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.

vrijdag 18 maart 2016

Timanoix kaas

bron foto: wikipedia
Tijdens de port workshop van 4 maart hebben we onder andere deze Timanoix kaas geproefd bij de port. Een heel bijzonder kaasje dat uitermate goed bij tawny en oude vintage port past. Het is een trappistenkaas uit de PĂ©rigord van gepasteuriseerde koemelk, verfijnd met walnotenlikeur en 3 weken rijping. De kaas is geproduceerd in OLV abdij 'Timadeuc': vandaar ook de naam.

De smaak van deze halfharde roodbacteriekaas is heerlijk romig en notig.

Wij proefden de Timanoix bij Niepoort Colheita  1999 (tawny port uit het jaar 1999 gebotteld in 2012) en bij de Niepoort vintage port 1985 waar ik vorige week over schreef. Dezelfde fles colheita 1999 stond eind vorig jaar ook op de proeflijst en is sindsdien alleen maar lekkerder (zachter en romiger) geworden.

Trouwens ook absoluut de moeite waard bij deze portwijnen: truffelsalami!


1 opmerking: