
De traditionele zoete oliebollen zijn niet ideaal bij Champagne, omdat deze enorm veel bruis in de mond veroorzaken en de Champagne bruut doen overkomen, terwijl ze juist heel verfijnd en elegant is. Oliebollen liever bij de koffie dus! Òf bij de schaal met oliebollen een fles mousserende dessertwijn laten knallen, zoals een Moscato d'Asti of zoals wij een Fior d'arancio Moscato dulce.
In de Delicious. van Januari 2011 staan hele lekkere recepten die bij droge Cava, crémant of Champagne passen, zoals krab sandwiches, kruidentaartjes met crème fraîche en kaviaar en deze tartines met zalm-sashimi en wasabi avocado (40 stuks):
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt 10 plakjes diepvries bladerdeeg in vieren, prik er met een vork gaatjes in en bak de kleine vierkantjes 10-12 minuten goudbruin. Verwarm intussen voor de wasabi-avocado 2 el kristalsuiker en 2 el water in een pannetje op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat deze siroop afkoelen en meng samen met het vruchtvlees van 2 avocado's, 2 el limoensap en 1-2 tl wasabipasta in een keukenmachine en pureer het. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Meng voor de gemberdressing in een kom 60 ml rijstazijn, 1 el mirin, 1,5 el lichte sojasaus en 1 tl geraspte gember. Bestrijk vlak voor het serveren de bladerdeegvierkantjes met wat wasabi-avocado. Verdeel er 400 gram rauwe zalm van sashimikwaliteit (=supervers) over en garneer met mini-cress (2 bakjes kiemgroenten of tuinkers).
Wens ik je van hieruit een gezellige, smaakvolle en veilige jaarwisseling!
Reacties
Een reactie posten