
Dit boek zit nu standaard in mijn bagage als we op vakantie gaan naar Frankrijk: het
Reiskookboek Frankrijk van culinair journalist Onno Kleyn. Voorheen liep ik wel als een kind in de snoepwinkel rond in de supermarché, maar kwam dan met heel vertrouwde artikelen thuis omdat je in de gîte toch moet werken met beperkte middelen. De kruidenverzameling en potten en pannen van thuis zijn namelijk niet voorhanden en je wilt het jezelf toch niet te moeilijk maken... In dit boek staan recepten die heel eenvoudig te maken zijn met de lokale heerlijkheden. Gewoon het boek meenemen de supermarkt in en ter plekke verzinnen wat je gaat eten. Zo stuitten we bij de verse vis-afdeling in de SuperU van La Bresse (Vogezen) op een beekforel die in het dorp gevangen was. Deze heb ik in de koekenpan in roomboter in z'n geheel gebakken, manlief helemaal blij. In de Bourgogne herkenden we de 'jambon persillé' (ham in gelei met peterselie) bij de slager (lekker!) en in de Elzas hebben we de Poulet au Riesling gemaakt. Toen had ik even het gevoel dat de Elzasser wijnboer geuren uit zijn gîte waarnam die vroeger bij zijn moeder uit de keuken kwamen.
Ga je dus dit jaar kamperen of naar een vakantiehuisje in Frankrijk, Spanje of Italië? Dan kan ik deze
reiskookboeken van harte aanbevelen.
Reacties
Een reactie posten