Vorige week ontmoette ik op een beurs deze prachtige jonge vrouw van 26 jaar. Dochter van Fransisco Jiménez, een bekende oenoloog uit Rioja die in 1998 besloot in D.O. Manchuela zijn droom te verwezenlijken. Zij presenteerde heel bescheiden een net zo prachtige blend van haar hand van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah genaamd 'Quantum'. Nu heb ik de betekenis opgezocht en wikipedia meldt dat het kan verwijzen naar het kleinste natuurlijke deel dat in de kosmos te vinden is. Dat is dan een heel kleine naam voor zo'n kanjer van een wijn. Helemaal onder de indruk had ik bedacht dat het in een prijsklasse tussen 15 en 25 euro zou komen. Maar niets is minder waar, want gister ontdekte ik dat de winkelprijs op 9,75 komt! Dat is dan wat mij betreft de mooiste wijn onder 10 euro. Lees meer..
Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus. Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een ...
Reacties
Een reactie posten