Doorgaan naar hoofdcontent

High Wine in de Molen


Wil je komen genieten van wijn en spijs op een unieke plek in Delft? 

Een lekkere zachte landing maken na een uitdagende week? Of juist geïnspireerd worden na een weekje sleur? In ieder geval zul je worden verwend op vrijdagmiddag 20 mei in de Molen.

Je kunt nu een tafeltje reserveren voor een bijzondere High Wine in de molenaarswoning van de Delftse Molen de Roos. Met high wine gerechtjes van Orange Olive catering en wijnen van de Smaakboutique. Geheel in de sfeer van Ambacht, dus seizoensgebonden groente, biologisch vlees, duurzame vis en biologisch/dynamische wijnen. Het belooft een smaakfeestje te worden waarbij je lekker kunt proeven en vergelijken want eerst komen er vier soorten hartige hapjes met een proeverij van twee wijnen en dan vier soorten zoete hapjes met twee dessertwijnen.

De tafeltjes zelf zijn trouwens gemaakt door Stichting Stunt, met daaraan heerlijke vintage stoelen.
Heb je wel zin om dat weekend met een tevreden gevoel in te gaan? Klik dan hier >  dan kun je gelijk de nieuwe website bekijken.

Reacties

  1. Klinkt echt heerlijk! Zelf ben ik vorige week naar een high wine geweest in de Borgh Zevenbergen. Zeker waard om nog een keer te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt goed. Graag tot ziens in de Molen :-) Bij deze High wine leer je ook meer over Wijn & spijs combinaties om zelf thuis toe te passen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Rollade en wijn

Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus.  Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een ...

Wijn bij zoervleisj

Hierbij verklaar ik mijn liefde voor de herfst van 2015! Hoe vaak gebeurt het niet dat we van een natte zomer in een nog nattere winderige herfst belanden die voortduurt tot het voorjaar? Dit jaar is het anders en ik geniet er met volle teugen van. De zon, de kleurrijkdom van de natuur, het rustige weer en de blaadjes die daardoor zo lang aan de bomen blijven. Van mij mag het nog even zo doorgaan.  In de serie Wijn bij stoofpot wil ik beginnen met een zoetzure, hartige smaakbom. Het recept stond in de Allerhande afgelopen maand en komt van chef Erik van Loo : zoervleisj. Zoervleisj is een traditioneel Limburgse stoofpot van o.a. ribrunderlappen, appelstroop, zilveruitjes en ontbijtkoek. Het vlees mag 48 uur badderen in een marinade van witte azijn, water, kruidnagels, peper en laurier voordat het in de stoofpan gaat. Dat maakt dat het vlees extra mooi zacht wordt. Welke wijn hierbij past? Ik heb het geprobeerd met een hele batterij Portugese rode wijnen die ik over had ...

Vijgen-blauwekaas met Port

Voor mijn Port workshops heb ik een favoriet hapje dat ik altijd voorzet als het tenminste het juiste seizoen is: rijpe verse vijgen met blauwe kaas. Heel simpel, maar zó lekker en zeker bij een Ruby Port is het echt genieten. In de 100e delicious. stond een receptje voor vijg-blauwekaasspiezen met honing en tijm. Dat klinkt helemaal verrukkelijk en daarom op deze Fortified friday dit recept voor 8-10 spiezen: Snijdt 12 vijgen doormidden en je favoriete blauwe kaas in 24 blokjes. Snij de helften half door en stop daar een blokje kaas in. Rijg steeds 3 gevulde vijghelften per stokje. Bestrijk met 3 el vloeibare honing en bestrooi met tijmblaadjes. Wijn-spijstip: De honing en tijm maken het geheel zachter zoet en rijper, dus meer geschikt bij Tawny Port, een 10 years old Tawny bijvoorbeeld is perfect.