De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 29 mei 2010

Hartige aspergetaart

Sinds mijn berichtje over Les Gateaux had ik ontzettend trek in een hartig taartje met asperges. Dus ben ik vrijdag even binnengelopen en kon kiezen uit de taart met groene asperges en ham of een nieuwe dichte variant die ook heel lekker klonk, met witte asperges, kip en stilton. Toen de taart na 20 minuten uit de oven kwam en ik hem aansneed, kwam de zachte vulling er héél langzaam een beetje uitlopen. De combinatie van de sappige asperges, de zachte smaakvolle inhoud en de krokante buitenkant: genieten!

Wij hebben momenteel aardig wat flessen wijn openstaan van mijn verjaardag en proefflessen om uit te proberen voor de winkel. En daar zat even geen perfecte match bij, helaas. Zoals een strakdroge Alento branco uit Portugal en een zoete witte wijn van Gros Manseng uit de Gascogne. Zoals ik al dacht viel de droge wijn weg tegen de volle smaak van de taart en overdonderde de zoete wijn de taart geheel. Goede reden om deze taart nóg eens te halen en er dan een mooie rijpe riesling bij te zetten, een Chardonnay met lichte houtrijping of de Niepoort Redoma branco wellicht.

1 opmerking:

  1. Hoi Martine, ik denk dat Redoma die taart helemaal onder de mat schoffelt, ik zou er een droge Muscat bij doen, of zo.

    BeantwoordenVerwijderen