De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 10 juli 2010

Bezoek Mercier

Ons excuus is dat zoontjelief het leuk zal vinden om in een treintje door de grotten van Mercier te rijden, maar stiekem vinden papa en mama zo'n echte 'tourist trap' natuurlijk ook gewoon leuk. Vorige keer dat wij in de Champagne waren hebben wij dat, nog zonder kind, bij Piper Heidsieck gedaan. In afwachting van onze gids hebben we zoontjelief nog even flink rond laten bewegen, trapjes op en af. Dan is het namelijk makkelijker om hem later braaf op schoot te laten zitten... Het ritje met de lift 30 meter naar beneden vond hij al indrukwekkend. Daar is een soort panorama achter het glas te zien met mensen in een luchtballon en later een soort wassenbeelden die de Champagneflessen draaien. Om dat extra leuk te maken zong ik zachtjes 'handjes draaien' van K3. Ik twijfel wie dat leuker vond, ons zoontje of de Belgen in de lift... Gelukkig was het donker... ;)
Vanuit het treintje veel bedrijvigheid te zien van mannen op karretjes die Champagne heen- en weer rijden door de onderaardse gangen. Achteraf proeven we de Champagne en deze was erg vlak naar mijn smaak, behalve de Millésimé. Van welk jaar die was, ben ik vergeten en de proefnotities zijn Freudiaans zoek. Te horen dat zij ook onderdeel zijn van het grote Moët&Chandon, dat ze èlk jaar een Millésimé maken en daar relatief veel geld voor vragen, ontneemt me verder enthousiasme.

2 opmerkingen:

 1. Dat dit een tourist trap is had ik je ook kunnen vertellen ha ha ha!
  Heb je nog wel buiten op het terras mogen proeven? Wat wel een verdomd goede rondleiding is, is bij Ruinart (wel eerst een afspraak maken!) het oudste Champagne huis maar ook onderdeel van de LVMH groep.

  Groet,

  Ivan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We wisten het vantevoren.... ;)
  Bedankt voor de tip van Ruinart. Maybe next time.

  BeantwoordenVerwijderen