De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 10 juli 2010

Boucle de Cramant

Nu het 32 graden is buiten, kan ik het me bijna niet meer voorstellen dat we 2,5 week geleden nog met fleecetrui aan aan het wandelen waren. Ik zag het net nog even op de foto´s en lees terug in mijn notities dat het 15 graden en bewolkt was. Perfect weer voor de 'Boucle de Cramant' met zoontjelief in de draagzak. Voortdurend uitzicht over de wijnheuvels van de Côte des Blancs, wandelend langs en over de kalkbodems en het witte krijt. Kort na vertrek mooi zicht op Cramant en halverwege het rondje op Avize.

Vlakbij Epernay hebben we de Leclerc supermarkt ontdekt waar fantastische verse vis uitgestald ligt, een enorme groente-afdeling is (uitzonderlijk in Frankrijk), een goede slager en een traiteur. Helemaal uitzonderlijk is dat deze winkel ook tussendemiddag openblijft.

In de namiddag hebben we onze huisbaas en Champagneproducent Voirin Jumel bezocht om te proeven. We hebben maar niet verklapt dat we afgelopen zaterdag een aangebroken doos Grand cru in de bezemkast hebben gevonden waarvan we een fles hebben soldaat gemaakt in het kader van 'wat in het huisje staat mag je gebruiken'. Deze Champagne Blanc de blancs (dus 100% Chardonnay) Grand Cru proeven we daar dus nogmaals en is weer heerlijk. Volledig in balans, geur van versgeplukte frisse appeltjes en bakkersgeuren van bloem en gist en een licht honing aroma. Fris, fruitig en zacht van smaak, met een fijne bruis. Dan nog een glaasje rosé Champagne van 70% Pinot Noir en 30% Chardonnay. Geur en smaak van framboos en zwarte bessen (cassis), frisse zuren en heel correct, maar niet zo spannend als de grand cru. We nemen een Millesime 2005 en Cuvée 555 mee naar de gîte om later op ons gemak te proeven.

's Avonds eten we gebakken forel met courgette, venkel en aardappels uit de oven.

1 opmerking:

  1. En de Voirin"s als huisbaas..... Wat een luxe!!
    Super vriendelijk en ... een van de beste Cramant- Champagnes Ik ga zeker terug om nog wat voorraad in te doen ...Zeker de 555 niet vergeten !!!

    BeantwoordenVerwijderen