Doorgaan naar hoofdcontent

Doe mee en WIN!

Een oproep van het Productschap Wijn om 15 minuten van je tijd te investeren in een enquête over de aankoop van wijn. Er vallen zelfs prijzen mee te winnen, dus het kan de moeite lonen.

De uitnodiging tot deelname:

"Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan een online enquête over het kopen van wijn. Invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten, u kunt hieraan beginnen wanneer het u uitkomt. Kent u iemand die naar uw mening voor deelname in aanmerking komt, wijs hem of haar dan gerust op deze uitnodiging. Minimumleeftijd voor deelname aan de enquête is 16 jaar.
Prijzen
Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot, doe dus mee en misschien bent u een van de gelukkige winnaars!
50 x Tijdschriftabonnement naar keuze
U kunt kiezen uit meer dan 60 verschillende titels, met de waardecheque met unieke code bepaalt u zelf wanneer het abonnement ingaat.
28 x Glasservies Selection van Royal Leerdam
Elke servies bevat 12 wijnglazen geschikt voor rode, witte en rosé wijn. De glazen zijn speciaal ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Wijnhandelaren.
25 x KookstudioJaarkaart®, kortingskaart voor kookliefhebbers
Bent u kookliefhebber of beginner in de keuken en wilt u beter leren koken? De KookstudioJaarkaart geeft bij kookstudio's gespreid door Nederland een jaar lang recht op een korting van 20% op de kosten van een kookworkshop. De korting is geldig voor twee personen.
20 x Kortingsbon voor een wijncursus bij Het Wijninstituut
Het Wijninstituut is een onafhankelijk opleidingsinstituut voor wijnliefhebbers en vakmensen. Onze 14 gediplomeerde docenten geven in 10 steden wijncursussen, zowel cursussen die opleiden voor erkende examens als zelfontwikkelde cursussen. De kortingsbonnen geven recht op 10% korting op de Basiscursus wijn (SWEN-I) en de cursus Wijnbrevet (SWEN-II). "


Linkje naar de Enquête

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rollade en wijn

Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus.  Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een

Vijgen-blauwekaas met Port

Voor mijn Port workshops heb ik een favoriet hapje dat ik altijd voorzet als het tenminste het juiste seizoen is: rijpe verse vijgen met blauwe kaas. Heel simpel, maar zó lekker en zeker bij een Ruby Port is het echt genieten. In de 100e delicious. stond een receptje voor vijg-blauwekaasspiezen met honing en tijm. Dat klinkt helemaal verrukkelijk en daarom op deze Fortified friday dit recept voor 8-10 spiezen: Snijdt 12 vijgen doormidden en je favoriete blauwe kaas in 24 blokjes. Snij de helften half door en stop daar een blokje kaas in. Rijg steeds 3 gevulde vijghelften per stokje. Bestrijk met 3 el vloeibare honing en bestrooi met tijmblaadjes. Wijn-spijstip: De honing en tijm maken het geheel zachter zoet en rijper, dus meer geschikt bij Tawny Port, een 10 years old Tawny bijvoorbeeld is perfect.

Bier bij de kaasfondue

Als gastronoom-sommelier ben ik vooral bezig met het combineren van wijn en eten. In mijn geval vooral Portugese wijnen en een dikke focus op kaas in Februdairy ;-) Maar afgelopen weken ben ik voor brouwerij de Koperen Kat in Bier & Spijs -wereld gedoken. Makkelijk dacht ik. Smaakprofieltjes matchen en klaar is Klara. Het bleek toch best een 'different cookie' te zijn, maar na wat onderzoek merkte ik: wijn is niet de enige matchmaker. Sterker nog: in sommige gevallen geef ik nu de voorkeur aan een speciaalbier bij het eten. Kaasfondue Een kaasfondue, bijvoorbeeld, is vrij lastig te matchen met wijn op een manier dat je er ècht blij van wordt. Dus pakken we wat het dichtstbij de bergkazen komt bij de vraag 'welke wijn bij kaasfondue' en dat is een Zwitserse fendant. Maar eigenlijk is het dus veel lekkerder om er een goed glas bier bij te drinken (sorry wijn!). Een beetje te vergelijken met een duik in het zwembad en je kunt weer lekker opgefrist verder zonnen.