De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


donderdag 1 juli 2010

Kaasboerderij Val d'Osseux

Woensdag 9 juni was het in het Loiredal wisselvallig weer, regenachtig en rond 18 graden. Wij hebben daarom 's ochtends na het uitslapen een simpel uitstapje gemaakt door met de auto van Le Taillis naar Rouy te rijden (een kippeneindje..) en vandaar uit met de wandelwagen naar de kaasboerderij van Val d'Osseux te wandelen (1km). Reden dat we er langs wilden gaan is 'Le Nivernais au coeur fondant' die wij in de buurtsuper van Rouy kochtten. Een witte rauwmelkse verse koeienkaas die op geitenkaas lijkt, met een hartje zo zacht en romig als roomboter. Mooi uitzicht daar over de landerijen waar de bonte koeien grazen. Het is een flinke boerderij met een mini-winkeltje waar zij hun eigen kazen en verse eieren verkopen. In het winkeltje zijn wij gevallen voor de 'Tommette', 'P'tit Paul aux fines herbes' en een chèvre. De Tommette is een rijpe halfharde koeienkaas met een rood/groene korst die heel aards geurt en goed smaakt!

Nadat zoontjelief bij de gîte nog even door de plassen heeft gestampt en bij elk slakje in de tuin is neergehurkt is hij toe aan z'n middagdut en gaat mama lekker verderlezen in het boek 'Een schitterend gebrek' van Arthur Japin (aanrader!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten