De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 16 september 2015

Legendarische wijnen


Zondagavond keek ik naar een voorstelling van cabaretier Roué Verveer, zó grappig. Hij vertelde hoe vrouwen reageren op - alleen al de naam - John Legend: met een gelukzalige lach en een kreunend Mmmmm! Daar moest ik aan terugdenken toen ik de wijnen van het Oostenrijkse huis Muhr-van der Niepoort proefde. Ik had namelijk precies zo'n reactie bij elke wijn!

De Legend-arische wijnen 5 op een rij:

Prellenkirchen 2013 (wit) van Grüner Veltliner en Riesling.
Cuvéé vom Berg 2013 (rood) hier werd ik héél blij van, zomaar, zonder eten erbij te hoeven bedenken.
Samt & Seide Blaufränkisch 2012 met net wat meer lengte en pit maar nog steeds 'fluweel en zijde'.
Spitzerberg, old vines Blaufränkisch. Nog een stapje verder in elegantie en kracht.
En last but not least: Saudade 2014. Een versterkte wijn in portstijl die het aangrijpende verlangen naar Portugal mag uitdragen in de vorm van een versterkte (portstijl) wijn, geboren op Oostenrijkse bodem, maar met een Atlantische ziel.

Perswijn

Vind je Oostenrijkse wijnen interessant? Dan is het leuk om deze maand wijntijdschrift Perswijn te kopen want daar zit nu een Oostenrijk bijlage bij. Daarin staat Muhr-van der Niepoort ook vermeld onder het kopje 'Blaufränkisch op zijn best'.

In de winkel

Op dit moment heb ik alleen nog Samt & Seide Blaufränkisch in de webwinkel, maar daar gaat dus
binnenkort wat bij komen om bij jullie ook zo'n gelukzalige glimlach te creëren.Want dat is tenslotte mijn missie: Schenk geluksmomenten!

1 opmerking:

  1. De Cuvee vom Berg is toegevoegd in de webshop: http://shop.desmaakboutique.nl/nl/muhr-van-der-niepoort-cuvee-vom-berg.html

    BeantwoordenVerwijderen