Doorgaan naar hoofdcontent

Theehuis Dennenoord

We zijn een week in Twente op vakantie geweest en dat is zo goed bevallen dat we graag in een ander seizoen nog eens terugkomen. Ons logeeradres was Theehuis Dennenoord, een kleinschalig vakantieparkje tussen Ootmarsum en Vasse. Lekker veel buitenruimte voor onze peuter om te spelen, een speeltuintje erbij en voor mama een theewinkeltje om verliefd op te worden en het theehuis zelf waar je van extreem lekkere high tea en afternoon tea kunt genieten. Vanuit het huisje zagen we veel koolmezen, pimpelmeesjes, roodborstjes en boomklevers. Zelfs een eekhoorn van heel dichtbij die onze broodkruimels zat op te peuzelen. Er zijn diverse wandelingen door een gevarieerd landschap in de buurt, zonder spoorlijnen, electriciteitsmasten of industrie. Heerlijk! Ook lange afstandwandeling het Twentepad in de buurt, maar wij zijn al blij met ons record sinds lange tijd met zoontjelief: 6 km in 2 uur. Hij heeft de helft zelf gelopen (2 stapjes naar voren en eentje terug) en de andere helft in de wandelwagen.

In Vasse heb ik een hele goede wijnwinkel ontdekt: het Twentsch wijnhuis. De sticker op de deur 'aanbevolen door Lekker' deed dat al vermoeden. Verder is Ootmarsum een heel mooi klein stadje met veel kunstgalerijen. Maar ze werken er parttime van woensdag t/m zondag vanaf half 2! Het dierenpark Nordhorn in Duitsland is maar een kwartier met de auto en ook kleinschalig en knus. Zoontjelief kon er lekker los tussen de diertjes rondlopen. Onze week was te kort om alles te ontdekken, we hebben nog veel wandelingen en wijngaarden links laten liggen dus we gaan zeker terug.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rollade en wijn

Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus.  Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een ...

Madeira en oude kaas

In het algemeen kun je stellen dat oude kaas lekker is bij Madeira wijnen, maar niet elke oude kaas is natuurlijk lekker bij elke Madeira. Afgelopen weken heb ik twee supercombinaties geproefd en die wil ik even met je delen: Zilte duinen Ontdekt tijdens de masterclass : 'De zilte duinen' van kaasboerderij de Zeekraal. Het is een gerijpte biologische kaas van schapen- en koemelk. Wat mij opviel aan deze kaas is natuurlijk de lekkere zilte volle smaak maar ook de losse structuur. Het heeft me een dag gekost om te bedenken waar het me aan deed denken. Misschien ken je het wel, de Zwitserse Tête de moine kaas waar je met een prachtig apparaat mooie krullen van schaaft. Daar smaakt het dus naar, of in ieder geval voelt het zo in je mond. Deze kaas (of kazen) passen perfect bij Madeira Sercial 10 year old reserve van Barbeito. En - ook geproefd -de Madeira Boal colheita 2001 maakt het mìnder lekker. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn natuurlijk. Gooische kaas De laa...

Wijn bij zoervleisj

Hierbij verklaar ik mijn liefde voor de herfst van 2015! Hoe vaak gebeurt het niet dat we van een natte zomer in een nog nattere winderige herfst belanden die voortduurt tot het voorjaar? Dit jaar is het anders en ik geniet er met volle teugen van. De zon, de kleurrijkdom van de natuur, het rustige weer en de blaadjes die daardoor zo lang aan de bomen blijven. Van mij mag het nog even zo doorgaan.  In de serie Wijn bij stoofpot wil ik beginnen met een zoetzure, hartige smaakbom. Het recept stond in de Allerhande afgelopen maand en komt van chef Erik van Loo : zoervleisj. Zoervleisj is een traditioneel Limburgse stoofpot van o.a. ribrunderlappen, appelstroop, zilveruitjes en ontbijtkoek. Het vlees mag 48 uur badderen in een marinade van witte azijn, water, kruidnagels, peper en laurier voordat het in de stoofpan gaat. Dat maakt dat het vlees extra mooi zacht wordt. Welke wijn hierbij past? Ik heb het geprobeerd met een hele batterij Portugese rode wijnen die ik over had ...