
Recept voor 4 personen als bijgerecht:
Als er groen aan de venkelknol zit, haal dit er dan af en houd het apart. Schaaf 1 venkelknol in fijne plakjes. Rasp 1 appel en 1 rode ui en doe ze bij de venkel. Was 1 biologische sinaasappel en rasp de schil. Schil de sinaasappel vervolgens dik, zodat al het wit eraf is. Vang het sap op dat vrijkomt. Snijd de sinaasappel in kleine stukjes en doe deze bij de venkel, appel en ui.
Klop voor de dressing 3 el olijfolie, 1,5 el wittewijn-azijn, het opgevangen sinaasappelsap en de -rasp, zout, peper, 1 tl provençaalse kruiden en 1tl gestampte muisjes door elkaar. Snijd 10-15 ontpitte zwarte olijven in plakjes en schep ze samen met de dressing door de venkel. Laat een kwartier staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Reacties
Een reactie posten