De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 1 juli 2013

Quiche met andijvie, camembert en walnoten

Toen er een frisse krop andijvie in het groentekistje verscheen, zei manlief 'toch niet wéér stamppot rauwe andijvie hè?'. Ben ik zelf gek op namelijk, maar mijn mannen zien liever iets anders. Dus ben ik in ' Smaakvrienden groente' gedoken op zoek naar de beste smaakvrienden van andijvie. Mijn oog viel op geitencamembert en walnoten in een bereiding van quiche. Er staat een basisbereiding van quiche in het boek zodat je eindeloos zelf kunt combineren. Omdat het de lekkerste hartige taart is geworden die ik ooit heb gemaakt (zei ze onbescheiden..), deel ik hem graag. Goed recept om te maken als je teveel andijvie had gesneden voor een andijviestamppot, want je gebruikt niet de hele krop. Wil je het vegetarisch? Laat dan het spek weg en gebruik iets meer zout.

Recept:
Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg en leg ze op elkaar. Rol dit uit tot een lap die de quichevormbodem bedekt. Prik wat gaatjes inde bodem en beleg de deegbodem met 100-150 gr mager ontbijtspek. Daar overheen een glazig gebakken ui in ringen en 100 gram geraspte oude kaas. Meng 3 kleine of 2 grote eieren samen met 100 ml slagroom en peper/zout. Roer daar fijngesneden andijvie  (eenderde van de krop) doorheen. Vul de vorm met dit mengsel en beleg met plakjes geitencamembert. Bak de taart in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Na het bakken wat walnoten over de taart verdelen en opdienen met een salade.

Tip: aangezien de nitraat in de andijvie in nitriet verandert bij her-verwarmen (ongezond), beter de hele taart in één keer opeten met z'n allen òf de volgende dag koud eten bij de lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten