De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


donderdag 6 februari 2014

Citroentaart met hybiscus

Wat doe je als je één citroen bestelt en je krijgt één kilo? Even melden. En als je dan de citroenen mag houden, dan zoek je een lekker recept. Lang hoefde ik niet te zoeken, want het recept kwam voorbij waaien op facebook, precies op het juiste moment. Een kwartier voordat ik op de fiets naar een afspraak moest, heb ik deze taart klaargemaakt en koud gezet. Toen ik terug kwam van een heel vermoeiende ogentest stond de beloning al fris en fruitig op me te wachten. Ik vond de taart er wel behoorlijk saai uitzien, maar met wat verkruimelde hybiscusblaadjes fleurde hij helemaal op, was ik supertrots en konden we genieten van deze overheerlijke citroentaart.

Het recept staat in La dolce vita van Tessa Kiros en staat ook beschreven op Boonappetite.

Mocht je de taart als dessert willen serveren (goed idee!) kan een kom kruidenthee of koffie natuurlijk lekker zijn, maar als het wijn mag zijn zou ik een dessertwijn van Sauvignon blanc erbij zetten omdat die ongeveer dezelfde zoet/zuurbalans heeft.

En nu heb ik een kop koffie verdiend, mèt taart!

2 opmerkingen:

 1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be . Adding your blog to
  our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
  your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

  If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

  I hope to see you there soon!

  BeantwoordenVerwijderen