De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


donderdag 20 februari 2014

De perfecte wijn bij sushi

De perfecte wijn vinden bij sushi is niet zo gemakkelijk. Jaren geleden deed ik een workshop sushi & wijn in Rotterdam waar we zelf sushi maakten en daarna gingen proeven welke wijn er het beste bij smaakte. Er was één wijn (van de 20 geselecteerden geloof ik) die paste en dat was een Silvaner van de kleine Schorre in Zeeland.

De uitdaging zit hem in de pure en lichte smaak van sushi met een tikje zoet van de mirin die in de rijst verwerkt wordt. Een wijn gaat heel snel in smaak over de sushi heen, is al gauw te droog, te zoet of te zwaar en overheersend in smaak.

Champagne is bijvoorbeeld erg lekker hoor, maar dan geniet je vooral van de Champagne en niet van de pure smaken van de sushi. Saké is leuk omdat het ook uit Japan komt, maar mijns inziens geen goede smaakmatch.

Omdat Prosecco een heel laag alcoholpercentage heeft en geen overdonderende smaken is 'ie theoretisch heel geschikt, ware het niet dat de gemiddelde Prosecco van 4-6 euro erg schraal is. Tijdens de wijnkring probeerden we echter de Lagolena Prosecco frizzante omdat die heel zuiver, licht en bloemig is en het was liefde op het eerste gezicht! Zo'n liefde waarbij je elkaar stimuleert het beste uit jezelf te halen.

Dat ze elkaar maar vaak mogen ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten