Het komt vast omdat ze zo mooi op de omslag staan dat ik extra verleid ben om deze in hoisin gemarineerde zalm klaar te maken en ik heb er geen spijt van want dit is lekker! Met die rode pepers ziet het er heet uit, maar dat valt reuze mee, het is gewoon lekker pittig maar ook een tikje zoet en smaakvol zoals sojagerechten dat vaker zijn. Omdat we toevallig een rosé open hadden staan, heb ik die erbij geschonken, maar die smaak viel volledig in het niet bij dit gerecht dat vrij hoog op smaak is. In een avontuurlijke bui heb ik voor mezelf een staartje Barbeito Madeira Boal ingeschonken. Ik dacht: als dat niet smaakt, is het een lekker digestief voor later. In feite gaat de Boal er een beetje overheen in zoet en smaak, maar nog niet eens zoveel en is qua smaak ook pittig, zilt en zoet op zijn eigen manier. Even onthouden dat ik eens een biefstuk in hoisin marineer en gril en dàn deze Madeira erbij proeven, lijkt me waanzinnig lekker. Wij aten er eiernoedels en paksoi bij. Het potje Hoisin saus heb ik bij de toko gevonden.
Recept 4 personen:
Oven voorverwarmen op 220 graden celcius.
Roer 2 el japanse sojasaus, 2 el hoisinsaus, 1 el rijstazijn, 1 el olijfolie, 1 el citroensap, geraspte verse gember (2cm), 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1 rode peper in ringetjes in een grote kom door elkaar. Leg 4 zalmfilets van ca. 175gr/stuk in de marinade en laat 15 tot 60 minuten in de koelkast intrekken. Neem de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Leg de zalmfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier (of leg in ovenschaal) en bak de zalm 12-15 minuten in de oven. Maak rijst of noedels klaar en breng als laatste de marinade tegen de kook aan en laat 2 minuten zachtjes koken. Zelf heb ik eerst de paksoi in grove stukken een paar minuutjes in 1 el zonnebloemolie gewokt en daarna de marinade er doorheen gedaan en 2 minuten laten staan op zacht vuur.
Recept 4 personen:
Oven voorverwarmen op 220 graden celcius.
Roer 2 el japanse sojasaus, 2 el hoisinsaus, 1 el rijstazijn, 1 el olijfolie, 1 el citroensap, geraspte verse gember (2cm), 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1 rode peper in ringetjes in een grote kom door elkaar. Leg 4 zalmfilets van ca. 175gr/stuk in de marinade en laat 15 tot 60 minuten in de koelkast intrekken. Neem de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Leg de zalmfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier (of leg in ovenschaal) en bak de zalm 12-15 minuten in de oven. Maak rijst of noedels klaar en breng als laatste de marinade tegen de kook aan en laat 2 minuten zachtjes koken. Zelf heb ik eerst de paksoi in grove stukken een paar minuutjes in 1 el zonnebloemolie gewokt en daarna de marinade er doorheen gedaan en 2 minuten laten staan op zacht vuur.
Reacties
Een reactie posten