Via twitter heb ik Joke Boon leren kennen, die de schrijfster blijkt te zijn van het kookboek 'Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen'. Zij heeft van kinds af aan geen reukzin en heeft daarom geleerd alle andere zintuigen dubbel te plezieren door meer gebruik te maken van kleur- en smaak-contrasten en zinnenprikkelende ingrediënten zoals munt, wasabi, mosterd, gember, spaanse peper en (nieuw voor mij) het gele bloemknopje Sechuan button.
Zelf ben ik gezegend met een neus die geuren goed waarneemt, maar als ik dit boek lees krijg ik ontzettend veel zin om mijn ogen, oren en mond meer mee te laten genieten van het eten.
Joke, in antwoord op je vraag.. De recepten die ik graag een keer ga maken zijn: bloemkoolsoep met kurkuma en kaas, bietensalade met gember, forel met amandelen, Spaanse venkelsalade en Iberische kip, sappige Oosterse kip met sweet chili en de krokante aardappelen. Èn iets met het gele bloemknopje, maar eerst even vragen bij de groente specialist of zij dit hebben.
Zelf ben ik gezegend met een neus die geuren goed waarneemt, maar als ik dit boek lees krijg ik ontzettend veel zin om mijn ogen, oren en mond meer mee te laten genieten van het eten.
Joke, in antwoord op je vraag.. De recepten die ik graag een keer ga maken zijn: bloemkoolsoep met kurkuma en kaas, bietensalade met gember, forel met amandelen, Spaanse venkelsalade en Iberische kip, sappige Oosterse kip met sweet chili en de krokante aardappelen. Èn iets met het gele bloemknopje, maar eerst even vragen bij de groente specialist of zij dit hebben.
Reacties
Een reactie posten