Doorgaan naar hoofdcontent

Chaos aan de Schie

Chaos aan de Schie, met dit jaar lady chef Jannie Munk die tot 10 juli restaurant l'Orage doet herleven bij Lijm & Cultuur aan de Rotterdamse weg 270. Een sfeer van vrijheid blijheid, met buiten tafels en loungebanken van sloophout en overal fatboys (grote zitzakken) in het gras, moedigt ons aan onze peuter mee te nemen. Zoontjelief kan nog niet zo goed stilzitten, dus het komt goed uit dat hij zijn gang mag gaan met de omgeving van onze tafel verkennen en af en toe een duik in de zitzakken te nemen. Er staat zelfs een klimtoestel met glijbaan en schommel, maar die is naar mijn overbezorgde moedergevoel wel wat dichtbij het kanaal, dus daar nemen we af en toe pauze voor en dat kan makkelijk. We hebben een jongen gezien die zijn hengel had meegenomen om te vissen en een echtpaar dat hun bootje aanlegde voor een hapje en een drankje om een tijdje later weer weg te varen. Binnen was vanaf 14.00 uur een muzikale ballonnenact, maar wij hadden het buiten prima naar ons zin.

Culinaire inhoud:
Alles wat je bestelt komt in één keer op tafel, dus we bestelden eerst wat hapjes, voelden aan dat zoontjelief nog wel even wilde blijven en bestelden weer iets bij. Zo hebben we het wonderwel een paar uur volgehouden met de volgende perfect klaargemaakte gerechten:

Antipasto (olijven, brood met olie, mortadella en salami)
Delftsblauwe puntzakken met patat (vers met zeezout) en truffelmayonaise
Lasagne van filodeeg en gerookte zalm
Gegrilde groene asperges met flinterdun gesneden oesterzwam, parmezaan en truffeldressing
Chocoladetaartje met rood fruit
Semifreddo

Laatste kans om dit nog te beleven is van donderdag 7 juli t/m zondag 10 juli!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rollade en wijn

Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus.  Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een ...

Wijn bij zoervleisj

Hierbij verklaar ik mijn liefde voor de herfst van 2015! Hoe vaak gebeurt het niet dat we van een natte zomer in een nog nattere winderige herfst belanden die voortduurt tot het voorjaar? Dit jaar is het anders en ik geniet er met volle teugen van. De zon, de kleurrijkdom van de natuur, het rustige weer en de blaadjes die daardoor zo lang aan de bomen blijven. Van mij mag het nog even zo doorgaan.  In de serie Wijn bij stoofpot wil ik beginnen met een zoetzure, hartige smaakbom. Het recept stond in de Allerhande afgelopen maand en komt van chef Erik van Loo : zoervleisj. Zoervleisj is een traditioneel Limburgse stoofpot van o.a. ribrunderlappen, appelstroop, zilveruitjes en ontbijtkoek. Het vlees mag 48 uur badderen in een marinade van witte azijn, water, kruidnagels, peper en laurier voordat het in de stoofpan gaat. Dat maakt dat het vlees extra mooi zacht wordt. Welke wijn hierbij past? Ik heb het geprobeerd met een hele batterij Portugese rode wijnen die ik over had ...

Vijgen-blauwekaas met Port

Voor mijn Port workshops heb ik een favoriet hapje dat ik altijd voorzet als het tenminste het juiste seizoen is: rijpe verse vijgen met blauwe kaas. Heel simpel, maar zó lekker en zeker bij een Ruby Port is het echt genieten. In de 100e delicious. stond een receptje voor vijg-blauwekaasspiezen met honing en tijm. Dat klinkt helemaal verrukkelijk en daarom op deze Fortified friday dit recept voor 8-10 spiezen: Snijdt 12 vijgen doormidden en je favoriete blauwe kaas in 24 blokjes. Snij de helften half door en stop daar een blokje kaas in. Rijg steeds 3 gevulde vijghelften per stokje. Bestrijk met 3 el vloeibare honing en bestrooi met tijmblaadjes. Wijn-spijstip: De honing en tijm maken het geheel zachter zoet en rijper, dus meer geschikt bij Tawny Port, een 10 years old Tawny bijvoorbeeld is perfect.