Anno nu een rosé van oogstjaar 2010 verkopen is 'not done'. Logisch ook, want de meeste rosé wijnen zijn ervoor gemaakt om direct of tenminste binnen 2 jaar na oogst te verorberen. Daarom heb ik de Chateau d'Anglès rosé 2010 uit de winkel gehaald en naar onze privé voorraad verschoven want ik weet wel beter. Dit is niet zomaar een roseetje, je kunt er heerlijk bij eten en heeft niet dat spiritustoontje die zoveel rosé wijnen hebben. Nog steeds niet zelfs en het drinkt heerlijk weg! Dus sorry, hij wordt niet meer verkocht.
Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus. Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een ...
Reacties
Een reactie posten