Anno nu een rosé van oogstjaar 2010 verkopen is 'not done'. Logisch ook, want de meeste rosé wijnen zijn ervoor gemaakt om direct of tenminste binnen 2 jaar na oogst te verorberen. Daarom heb ik de Chateau d'Anglès rosé 2010 uit de winkel gehaald en naar onze privé voorraad verschoven want ik weet wel beter. Dit is niet zomaar een roseetje, je kunt er heerlijk bij eten en heeft niet dat spiritustoontje die zoveel rosé wijnen hebben. Nog steeds niet zelfs en het drinkt heerlijk weg! Dus sorry, hij wordt niet meer verkocht.
Hierbij verklaar ik mijn liefde voor de herfst van 2015! Hoe vaak gebeurt het niet dat we van een natte zomer in een nog nattere winderige herfst belanden die voortduurt tot het voorjaar? Dit jaar is het anders en ik geniet er met volle teugen van. De zon, de kleurrijkdom van de natuur, het rustige weer en de blaadjes die daardoor zo lang aan de bomen blijven. Van mij mag het nog even zo doorgaan. In de serie Wijn bij stoofpot wil ik beginnen met een zoetzure, hartige smaakbom. Het recept stond in de Allerhande afgelopen maand en komt van chef Erik van Loo : zoervleisj. Zoervleisj is een traditioneel Limburgse stoofpot van o.a. ribrunderlappen, appelstroop, zilveruitjes en ontbijtkoek. Het vlees mag 48 uur badderen in een marinade van witte azijn, water, kruidnagels, peper en laurier voordat het in de stoofpan gaat. Dat maakt dat het vlees extra mooi zacht wordt. Welke wijn hierbij past? Ik heb het geprobeerd met een hele batterij Portugese rode wijnen die ik over had ...

Reacties
Een reactie posten