Na de kaasfondue van gister heb ik vandaag zó trek in een sappige steak!
'Helaas' eten wij vandaag patat omdat de zwemles van zoonlief eet- en kooktechnisch nogal lastig valt, maar in mijn hoofd zet ik mijn mes in deze stevige malse ribeye steak met citroen-kappertjesboter en dille.
Het recept komt uit de delicious. juli 2014 en is voor 2 personen:
Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast.
Doe 80 gram zachte boter met 2 theelepels kappertjes, een paar takjes dille, rasp en sap van een halve biologische citroen in een keukenmachine en mix. Doe over in een kommetje en zet tot gebruik in de koelkast. Verhit een grilpan op hoog vuur. Dep de twee ribeye steaks (a 250 gram inclusief bot) droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat olie. Gril ze aan elke kant 2-2,5 minuut voor rosé en 4-5 minuten voor medium-rare of tot ze naar wens zijn. Laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten en serveer met de citroen-kappertjesboter.
Wijn-spijstip:
Hier denken mensen vaak een stevige rode wijn bij, maar wat ook zo ontzettend lekker is is een stevige eetrosé zoals de Portugese Redoma rosé uit de Dourovallei. Het sap begon met 20 dagen gisting in een eiken vat om daarna 6 maanden in roestvrijstaal verder te rijpen tot hij boterzacht, vol, rond en fruitig was.
Reacties
Een reactie posten